Somrarna i Norden är knappast kända för sitt stabila väder. Kanske är det därför som hyttbåtar blivit omåttligt populära i våra farvatten? Här samlar vi på Skippos redaktion alla tester, och nyheter på ämnet hyttbåt för att du ska kunna göra informerade beslut ifall du går i tankarna på båtköp!

Våra senaste tester av hyttbåtar

Vad kännetecknar en hyttbåt?

Hyttbåtar är motorbåtar med en instängd förarhytt. Tidigt fick de öknamnet ”flytande korvkiosk” då de hade en tendens att se ganska så fyrkantiga ut. Men med tidens gång har hyttbåtar vuxit att bli oerhört populära och tillverkas idag i flera olika utföranden med anpassning för olika sorters klimat.

Vad ska man titta efter när man köper en hyttbåt?

När man köper en hyttbåt är det viktigt att överväga båtens storlek, kabinens layout, motorstorlek och bränsleeffektivitet. Andra viktiga faktorer inkluderar kvaliteten på byggnadsmaterial, utrustningsnivå och tillgängliga bekvämligheter.

Mycket av denna information är sådant som du kan ta del av genom att köpa ett Skippo Plus-medlemskap och grotta ner dig i vårt gedigna testarkiv!

Hur mycket kostar en hyttbåt?

Kostnaden för en hyttbåt varierar beroende på storlek, tillverkare, ålder och utrustningsnivå. Priser kan variera från relativt överkomliga för mindre, äldre modeller till mycket höga för stora, lyxigt utrustade nya modeller.

Hur bestämmer jag vilken storlek på hyttbåt som är rätt för mig?

Storleken på din hyttbåt bör baseras på dina behov, såsom antalet personer som vanligtvis kommer att vara ombord, önskade bekvämligheter, och var du planerar att segla. Större båtar erbjuder mer utrymme och komfort men kan vara svårare att hantera och kräver större förvaringsutrymme.

Se första intrycken från våra hyttbåts-tester

Fem fördelar med att äga en hyttbåt:

  • Bekvämlighet för Övernattning – Hyttbåtar är utrustade med kabiner som gör dem idealiska för övernattningar och längre vistelser på vattnet, vilket ger en bekväm plats att vila och skydd mot elementen.
  • Allvädersanvändning – Tack vare sin konstruktion och förmågan att stänga ute väder och vind, kan hyttbåtar användas under en bredare variation av väderförhållanden, vilket förlänger båtsäsongen.
  • Mångsidighet – Med en hyttbåt kan du planera för både korta dagsturer och längre expeditioner, vilket gör dem till ett mångsidigt val för olika typer av båtaktiviteter, inklusive fiske, dykning, och cruising.
  • Lastutrymme – Hyttbåtar erbjuder generöst med lastutrymme för proviant, personliga tillhörigheter och båtutrustning, vilket gör dem praktiska för längre turer.
  • Komfort och Privatliv – Kabinen i en hyttbåt ger ett privat utrymme ombord, samt möjligheter till matlagning och sanitära behov, vilket ökar komforten för alla ombord.

Allt på ämnet hyttbåt

Nästa sida