Navan C30 – med boendekomfort som överraskar

Ett djärvt designspråk samt en boendekomfort som överraskar. Där i skiljer sig Navan C30 från den stora mängden av Hyttbåtar. Se inslaget från båtmässan Allt för Sjön.

Att hitta en egen väg i den enorma utbudet av hyttbåtar – är det ens möjligt? Svaret är ja. I fallet med Navan C30 har man dessutom gjort det med den äran både såväl när det gäller designspråket som inredningen.

Gällande det förstnämnda har man gått en egen, för att inte säga mycket djärva, väg med en stäv som för tankarna till forna dagars pansarkryssare. Men det är bara början för till egenheterna hör också ett rejält slag i förskeppet och en överbyggnad med tydlig känsla av växthus.

Gällande det senare, inredningen, så har stora ansträngningar gjorts för att göra Navan C30 till mer av en bobåt än vad andra hyttbåtar i samma storleksklass kan skryta med. Till detta kommer pentry både inne och ute och ett utförande som håller hög och jämn fabrikskvalitet utan att för den skull briljera.

Akta huvudet!

På det hela taget noteras en lyxig känsla med undantag för några uppenbara detaljmissar där risken att slå i huvudet här och var på akterdäcket kanske är den grövsta. Soffan/stufavket på akterdäcket vars lock knappt går att öppna ger vi heller inte mycket för.

Under en snabb åktur i samband med båtmässan i Cannes i höstas uppfattade Skippos utsända reportrar Navan C30 som särdeles trygg och stabil med en inbyggd pondus på ett upprört hav. Dock med vissa betänksamheter över vad den tunga gången påverkar bränsleförbrukningen. Skippo återkommer till det i en framtida test.

Pris 1 880 000 kronor med 400 hk V10 Mercury.

Se inlaget från båtmässan Allt för Sjön!