Sargo 45 – mäktig ovädersbåt med ena foten i finrummet

Ett litet uns av flärd. Men bara ett uns. För mest av allt är nya Sargo 45 en fullfjädrad ovädersbåt som glänser som mest under tidiga vårar och sena höstar. Här är första intrycken från testen.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Sargo 45 samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Solbädd på fördäcket. Och så ett nätt cafébord som kan fällas upp ute i det fria. Det är finesser som hör riktiga solskensglidare till. Men oss lurar man inte för i slutet av dagen framstår nya Sargo 45 mer än något annat som en riktig tuffing till allvädersbåt. Eller en långfärdsbåt för det stora äventyret om man så vill.

Se också:
Sargo 45 – störst, bäst och vackrast hittills

Bakom det tuffa skalet döljer sig dock en fullfjädrad bobåt med en stor ljus och rymlig salong, tre sovkabiner, ett ordentligt utrustat pentry med diskmaskin och allt av kokplattor, ugn, avställningsytor man kan söka sig. Och allt detta utan minsta antydan till känslan av camping.

Utan prut på boendet

Med detta sagt har vi också ringat in vad som verkligen skiljer Sargo 45 från sina mindre syskon. Att man här, och för första gången, har lyckats skapa en båt utan prut när det gäller boendekomforten. Till detta kommer finesser som centraldammsugare och förvaringsutrymmen av storlek och mängd som faktiskt räcker till för en hel familj under en längre vistelse till sjöss.

En riktig hårding på 14,60 meter och 15 ton men under skalet döljer sig också en fullfjädrad bobåt. Se testen av Sargo 45 som publiceras inom kort! (Uppdatering: Testen av Sargo 45 är nu publicerad.)

Så fortsätter det med detaljer finesser och lösningar. Allt på temat funktion snarare än flärd och inramat av en sober och befriande krusidullfri stil. Som förare kontrollerar man dubbla Volvo Peta D6 med IPS-drev (2 x 480 hk) från en förarplats där stor möda har lagts på ergonomin.

Inte bara ros

Så långt en lovsång. Men därmed inte sagt att Sargo 45 går fri från plumpar i testprotokollet.

Se testen av denna mäktiga året-runt-båt som publiceras inom kort. (Uppdatering: Testen av Sargo 45 är nu publicerad.)