Tillfälle – unik chans till provkörning i Helsingfors

Det sker i Helsingfors och det sker nu i helgen. En världsunik chans för allmänheten till gratis provkörning av ett 40-tal sprillans nya båtar.

Provkörning-Helsingfors
Finland storsatsar nästa helg, den 17–18 maj, då man bjuder in till det som torde vara världens störst provkörningshelg för allmänheten.

Den finländska båtbranschen gör en storsatsning nu i helgen, den 17–18 maj, då man bjuder in allmänheten till det som torde vara världens största provkörningshelg av båtar för den breda allmänheten.

Uppmaningen är sålunda att ta sig till Drumsö, Helsingfors, där man har dukat upp med ett 40-tal roddbåtar, styrpulpetbåtar, mittkabinsbåtar, RIB-båtar, elbåtar samt stora fritidsbåtar och därtill en handfull vattenskotrar för testkörning. Allt för att sprida kunskap om Finland som den stora aktör inom fritidsbåtlivet som landet är.

– Den största delen av urvalet består dock av styrpulpetbåtar försedda med utombordare, som är populära stug- och utflyktsbåtar i Finland. AMT, Falcon, Faster, Silacraft, Silver och Suvi kommer att vara med och erbjuda provkörningar med båtar i olika storlekar”, säger Jarkko Pajusalo, vd för Båtbranschens Centralförbund Finnboat, som organiserar evenemanget.

Provkörningar non-stop

Provkörningarna pågår non-stop på fredagen från klockan 11 till 19 och på lördagen från klockan 11 till 16. Provkörningarna avgår var trettionde minut sista avgången är klockan 18.30 på fredagen och klockan 15.30 på lördagen. Ombord på varje båt finns en ansvarig skeppare till hjälp.

– Evenemanget har fri entré och riktar sig till alla som funderar på att köpa en båt eller byta till en ny. Ingen annanstans i Finland kan du testköra ett så stort urval av båtar under en och samma dag,” säger Pajusalo.

Den största båten på årets provkörningsevenemang är Galeon 470 Skydeck, en nästan 15 meter lång båt i lyxklassen. Båten är försedd med unika egenskaper, som bland annat inkluderar fribord som kan fällas ut till terrasser. Quarken 35 Cabin och Marex 310 är exempel på familjebåtar i tiometersklassen med långfärdsegenskaper.

Brett utbud

Bland annat finns chansen att provköra Mercurys elektriska Avator-utombordsmotorer, Candela C-8 HT, Rand Mana 23, Alukin C650, Arronet 245, Silver SeaHawk Cabin, Terhi 480 och TG 6.1, Targa 27.2, Finnmaster P7 och Jeanneau Merry Fisher, Sea Ray 230 SunSport och Sea Ray 19 SPOE samt RIB från Highfield, Zodiac och 3D Tender.

Mer information på Suomiveneilee.fi.