Skippo testar

Targa 27.2 Tarfish – för sportfiske i alla väder

En sömnig rubrik kan tyckas. Men det är just vad det handlar om. En komfortabel, stabil och sjövärdig allvädersbåt som nu också är anpassad för de kräsnaste av sportfiskare. Se testen!

Vi har sagt det för och säger det igen. Targa, denna stolta och byggare av trygga och sjövärdiga hyttbåtar kommer, sällan med några banbrytande nyheter utan håller sig hellre till små kursändringar. Eller en ständig ström av förfiningar och förbättringar. Båt som alla är snäppet bättre än sin föregångare.

Se också:
Targa 27.2 Tarfish – första intrycken från testen

Kanske är det också därför som mötet med Targa 27.2 Tarfish är så uppfriskande. Ett tydligt avsteg från det gamla och invanda. Eller vad sägs om finesser som en extra utvändig styrplats, en syresatt balja (eller fisksump som vi gillar att kalla det, eller livewell som sportfiskarna brukar säga) samt en så kallad betesberedningstation?

Fel – fast rätt för fiske

Som tilläggsnamnet Tarfish antyder så är detta mycket riktigt en sportfiskeanpassad variant av originalet Targa 27.2. En båt med en rad prioriteringar som kan verka högst märkliga. Men som blir högst logiska, eller till och med oumbärliga, när de betraktas ur en sportfiskares synvinkel.

Betesberedningstationen och annat till trots känns Targa 27.2 igen med sina trygga gångegenskaper och sin relativt låga tyngdpunkt. Något som har lagt grunden till Targas goda rykte som en särdeles dugliga sjöbåtar. Inte minst i stökiga förhållanden.

Mekaniskt och tryggt

Likaså känner man igen lösningar som den mekaniska inställningen av rattens/instrumentpanelens höjd/vinkel. Samma sak gäller låsanordningarna i sidodörrarna som kräver lite kraft för att hantera. Men som också håller för allt från vredesutbrott och stormnätter till många år av slitage.

Tyst och trygg

Med en Volvo Penta D6–380 (380 hk) i motorrummet bjuds ett piggt temperament den bastanta känslan till trots. Det 380 hästkrafterna räcker till en toppfart på 35 knop. Starkast intryck gör dock det föredömligt tysta och slammerfria gångläget i trakterna kring 20-25 knop där Targa Targa 27.2 Tarfish trivs som bäst.

Se testen!

Äger du en Targa 27.2 Tf?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!