Mångmiljardär bygger kopia av RMS Titanic

Om det går som den australiensiske gruvmiljardären Clive Palmer hoppas och tror så kommer en fullskalekopia av RMS Titanic snart kunna vara i trafik.

Titanic ska byggas i ny version
”Det är roligare att hålla på med Titanic II än att sitta hemma och räkna mina pengar, säger Clive Palmer som står bakom projektet.

Det var på tapeten redan för elva år sedan. Nu är det dags igen. Någon, i det här fallet en australiensisk gruvmiljardär vid namn Clive Palmer vill bygga en nära nog identisk kopia av Titanic som gick till botten en isande kall aprilnatt på Atlanten i världens mest uppmärksammade fartygsolycka en för 112 år sedan.

Nu vill det australienska bolaget Blue Starline med Palmer i spetsen göra om och göra rätt. Målet är att göra fartyget så identiskt som möjligt med originalet, bortsett från att man nu kommer driva det med diesel och ha toppmodern navigationsutrustning ombord.

Snäppet bredare

Titanic II kommer att ha samma form som det historiska skeppet, den enda modifikationen är att man kommer göra det något bredare, för att öka stabiliteten.

Det var nyligen på en presskonferens i Sydney som Palmer presenterade sina planer.

– Det är mycket roligare att hålla på med Titanic än att sitta hemma och räkna mina pengar, uppgav han vid pressmötet.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö