Skippo testar

Viggo C10 Offshore – tämjer de vildaste av vågor

När det blåser 21 meter per sekund i byarna på Öregrundsgrepen så är det ingen lek. Eller – jo förresten – för en gångs skull är det det. Häng med när Skippo testar Viggo C10 Offshore!

Det vill förstås till att båten är någorlunda stor, gediget byggd, har ett välsvarvat skrov, mycket pulver i maskineriet och allt det där.

Men det räcker ändå inte. För på Öregrundsgrepen har hundratals racingbåtar legat utslagna efter hårdkörning i Roslagsloppet och Getingloppet i betydligt lindrigare väderförhållanden än vad som råder när Skippo tar pulsen på nya Viggo C10 Offshore.

Så vad är det då som gör att just Viggo C10 Offshore står pall och kommer undan med ett nära nog prickfritt testprotokoll?

Jag tror först att jag ska behöva bära hem njurarna i ett paket.

Förutom det redan nämnda så är båten utformad av en man som vigt sitt yrkesliv åt att skapa båtar som kan köras snabbt i stökiga förhållanden med bibehållen komfort och värdighet.

Det handlar förstås om att anstränga sig i varje detalj från skrov, till stolar och ergonomi. Men också att våga testa nya och/eller udda lösningar.

Därav finesser som centrum-trimplan, vind-spoilers, aktiva steglister som ger extra lyft, dubbel slaglinje med mera.

I receptet ingår också att alla passagerare ska sitta i färdriktningen och att föraren ska kunna ha två händer på ratten. För att nämna en del…

Häng med när Skippo försöker, med betoning på försöker, plåga livet ur nya Viggo C10 Offshore.

Blir du sugen på att handla så kan det vara bra att inte stirra sig blind på priset i datarutan nedan. En normalutrustad båt landar på cirka 4,8 miljoner kronor med 2 x V8 300 hk och 5,3 miljoner med 2 x 450R. Nio båtar sägs vara sålda och nästa möjliga leverans, om man beställer nu, är i slutet på 2022.

VIGGO C10 bränslekurva 201030 HP

Viggo C10 Offshore

Längd ö a: 10,95 m
Bredd: 2,95 m
Vikt: 4 500 kg (inkl motorer)
Motor: 2 x 450 hk
Toppfart: 65 knop
Antal pers: 10 st
Bränsletank: 885 liter (fördelat på två tankar)
CE: Kategori B
Pris: Pris från 3 990 000 kr, inkl 2 x 300 hk Mercury.
Mer info: www.viggoboats.se

Äger du en Viggo C10 Offshore?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!