Zipwake – högre komfort och lägre bränsleförbrukning

Högre fart, bättre acceleration, lägre bränsleförbrukning och högre komfort. Det är bara några av fördelarna som kommer med Zipwake. Nu har man tagit nästa steg i utvecklingen. Se inslaget! 

Traditionella trimplan i all ära. I en rak jämförelse framstår dock konceptet med vertikalt nedstigande blad som ett jättekliv i rätt riktning. Inte minst för att det innebär avsevärt mer lyftkraft och minimal bromsverkan på en och samma gång.

Lättmonterade interceptorer

Systemet bygger, enkelt beskrivet, på så kallade interceptorer som lekande lätt monteras längst ned på akterspegeln och som sedan samarbetar med ett gyro, en axelerometer samt en GPS.

Optimalt gångläge

På så sätt tillåts båten inte bara hitta sitt optimala gångläge – utan också bibehålla det – oavsett hastighet, viktförändringar, vindriktningar och rattutslag. Allt tack vare ständiga korrigeringar av båtens pitch och roll. Detta gäller även under gir då systemet lägger båten med den vinkel som eliminerar sidokrafter under giren (balanserad gir).

Stora besparingar

Allt sammanfattat är Zipwake något av ett genidrag när det gäller allt från förbättrad toppfart, acceleration och åkkomfort. Något som köparna till nära 40 000 system kan vittna om sedan starten 2015. Exakt vad detta sedan motsvarar i sparade kronor och ören vid sjömackarna vet ingen. Klart är dock att det snabbt blir en jättebesparing för såväl plånboken som miljön.

Minskad vågbildning

Mest påtagligt, i stunden, är det kanske ändå att man alltid ser horisonten framför sig, tack vare en eliminerad planingströskel. Och att man kan betrakta en minimal vågbildning när man slänger en blick över axeln. Det sistnämnda är kanske det allra bästa, då storleken på svallen efter en båt som bekant är ett direkt mått på den energi som går åt för att framföra båten.

Smidigt med Integrator Module

Som om inte detta vore nog kommer nu Zipwake med en utveckling av konceptet. En nyhet som man kallar för Integrator Module och som innebär att man helt enkelt kan slopa Zipwakes tillhörande display och få informationen presenterad i telefonen, på paddan eller i den befintliga plottern ombord. Något som öppnar nya möjligheter när det gäller allt från smidigt handhavande till sparad plats på instrumentpanelen.

Se inslaget ovan!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö