Zipwake – högre komfort och lägre bränsleförbrukning
Högre fart, bättre acceleration, lägre bränsleförbrukning och högre komfort. Det är bara några av fördelarna som kommer med Zipwake. Nu har man tagit nästa steg i utvecklingen. Se inslaget!
Traditionella trimplan i all ära. I en rak jämförelse framstår dock konceptet med vertikalt nedstigande blad som ett jättekliv i rätt riktning. Inte minst för att det innebär avsevärt mer lyftkraft och minimal bromsverkan på en och samma gång.
Lättmonterade interceptorer
Systemet bygger, enkelt beskrivet, på så kallade interceptorer som lekande lätt monteras längst ned på akterspegeln och som sedan samarbetar med ett gyro, en axelerometer samt en GPS.
Optimalt gångläge
På så sätt tillåts båten inte bara hitta sitt optimala gångläge – utan också bibehålla det – oavsett hastighet, viktförändringar, vindriktningar och rattutslag. Allt tack vare ständiga korrigeringar av båtens pitch och roll. Detta gäller även under gir då systemet lägger båten med den vinkel som eliminerar sidokrafter under giren (balanserad gir).
Stora besparingar
Allt sammanfattat är Zipwake något av ett genidrag när det gäller allt från förbättrad toppfart, acceleration och åkkomfort. Något som köparna till nära 40 000 system kan vittna om sedan starten 2015. Exakt vad detta sedan motsvarar i sparade kronor och ören vid sjömackarna vet ingen. Klart är dock att det snabbt blir en jättebesparing för såväl plånboken som miljön.
Minskad vågbildning
Mest påtagligt, i stunden, är det kanske ändå att man alltid ser horisonten framför sig, tack vare en eliminerad planingströskel. Och att man kan betrakta en minimal vågbildning när man slänger en blick över axeln. Det sistnämnda är kanske det allra bästa, då storleken på svallen efter en båt som bekant är ett direkt mått på den energi som går åt för att framföra båten.
Smidigt med Integrator Module
Som om inte detta vore nog kommer nu Zipwake med en utveckling av konceptet. En nyhet som man kallar för Integrator Module och som innebär att man helt enkelt kan slopa Zipwakes tillhörande display och få informationen presenterad i telefonen, på paddan eller i den befintliga plottern ombord. Något som öppnar nya möjligheter när det gäller allt från smidigt handhavande till sparad plats på instrumentpanelen.
Se inslaget ovan!
-
Båtar
Se allt inom båtar
-
Färdmål
Se allt inom färdmål
-
Del 4 av 4: Käringön – folkets favorit!
Fängslande historia, förnämlig restaurang, väl skyddad gästhamn och idyllisk bebyggelse. Det är en del av allt som gör Käringön till folkets favorit….
-
Del 3 av 4: Hållö – med egen båt till en av Västkustens pärlor
Om det är Hållös historia, den idylliska naturhamnen, de släta klipporna eller de mystiska krumelurerna på berghällarna som lockar mest är oklart….
-
Del 2 av 4: Måseskär – längst därute!
Stolt och stark står Måseskärs fyr och vakar över Käringön i nordost och Kattegatt i söder. Men mest vakar den över ett…
-
Del 1 av 4: Ostronjägarens heta tips!
Vi går ut hårt i vår upptäcktsresa, tar rygg på ostrondykaren Adrian Van De Plasse och får en lektion. Delikatesserna är aldrig…
-
Kunskap
Se allt inom kunskap
-
Skippo kunskap
Litiumbatteri – du får vad du betalar för
Del 12. En sliten klyscha men när det gäller litiumbatterier tål den verkligen att upprepas. Du får verkligen vad du betalar för….
-
Skippo kunskap
Digital switch – alla funktioner i en skärm
Del 14. Det fanns en tid då massor av knappar på en instrumentpanel ansågs vara coolt. Det var då. Nu är nu…
-
Skippo kunskap
Installera plotter – enkel match när man känner till fallgroparna
Avsäkra rätt. Redan där avslöjas en grej som kanske inte alla har tänkt på. Så här går det till när ett proffs…
-
Skippo kunskap
Installera ekolod – det hänger på givarens placering
Del 9. En enkel operation kan tyckas men det finns en del att tänka på för att resultatet ska bli bra. Här…
-
Skippo kunskap
Bygga styrkonsol – expertens bästa tips gällande form och funktion
Del 7. Hur bygger man en bra styrkonsol? Vad är viktigt att tänka på vid utformningen? Hur undviker man de klassiska fallgroparna?…
-
Skippo kunskap
Vi monterar ny avbärarlist på en gammal båt
Del 6. Det finns såväl mjuka varianter som hårda och i detta fall väljer vi det senare. Oavsett val så gör en…
-
Skippo kunskap
Renovering – konsten att plocka upp båtprojekt efter en tappad sug
Del 5. Stålkvinnor och dito män med oceaner av tid kan scrolla vidare. Här handlar det om hur vi andra kan tappa…
-
Laga sprickor och repor i båtens gelcoat – och måla om skrov och däck
Del 4. Rubriken ovan sammanfattar precis vad detta avsnitt handlar om. En delsträcka i renoveringen där grundarbetet är helt avgörande och där…
-
Skippo kunskap
Renovering – ut med allt vad fukt och vatten heter!
Del 3. Båtar och vatten hör som bekant ihop – så länge det senare håller sig på utsidan. Här ska vikt sparas…
-
Skippo kunskap
Renovering – båten strippas för att byggas ihop på nytt
Del 2. Ut med det gamla. In med det nya. Däremellan ska här minsann lagas plastskador, sprickor och skavanker. Inga tid att…