Uttrar och indianer på båtmässan 2007

Utternbåtar stod för Båtmässan i Göteborgs PR-kupp. När företaget presenterade samarbetet med elitserielaget Frölunda Indians kom journalisterna.
hamnen.se likaså.

Har du lust och råd att äga en Uttern S55, med ett stort indianhuvud och Frölunda Indians dekorerat på friborden? Det kan bli verklighet i september. Då går alla 25 ”Frölunda-båtar” ut till försäljning.

Utternbåtar ställer under sommaren 25 Uttern S55 till förfogande för hockeyspelarna i Frölunda Indians. Precis som leasing-bilar för olika klubb-, skid- och idrottslag anammar Utternbåtar idén med att sponsra ett lag för att få reklam och uppmärksamhet.

– Vi tror att samarbetet med Frölunda Indians kan få mer människor till båtlivet. Att köpa en båt som exempelvis Tomi Kallio eller Niklas Andersson har haft, tror jag kommer att vara intressant, säger Jörgen Lundén, marknadschef på Utternbåtar.

Som dragplåster var Tomi Kallio och Niklas Andersson med på pressvisningen. Ett svart skynke över Tomi Kallios Uttern S55 drogs undan för att inviga samarbetet. Journalisterna var på plats.

Hockeyspelaren Niklas Andersson ska ut på sjön i sommar – i en Uttern S55. Så även Tomi Kallio och hela A-lagstruppen i Frölunda Indians.

Niklas Andersson fick också nycklarna till ”sin” båt.
-Jag gillar ju att vara ute på sjön, men har inte någon större kunskap om hur man kör båt, sa Niklas till hamnen.se

Frölundas klubbdirektör, Mats Ahdrian förkunnade sitt budskap med samarbetet:
– Vi i Frölunda ser det som en mycket bra utbildning och erfarenhet samtidigt som vi får möjlighet att göra saker tillsammans som inte bara handlar om ishockey. Att våga lära sig nya saker utvecklar oss som människor och också i förlängningen i våra arbeten.

Kopplingen mellan ishockey och båtliv, mellan Utternbåtar och Frölunda Indians är klockren. Båda sker på vatten, vad gör det att det i ena fallet är i fast form. Och indianer gillar väl uttrar?
Verkligen klockren PR-kupp, menar hamnen.se som publicerar nyheten.

 

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö