Snart klart för eldriven pendlarbåt i Stockholm

En eldriven pendlarbåt har klarat av av sin testperiod med glans och nu är målet att få till en snabbfärja mellan Rindö och Stockholm redan 2019 inom räckhåll.

Det eldrivna passagerarfartyget BB Green har nu visat att det klarar att köra upp till 80 passagerare mellan Rindö och Stockholm på 45 minuter.

Bakom projektet står Teknikbolaget Green City Ferries och nu är arbetet med att hitta investerare och bidragsgivare i full gång.

– Vi har sökt bidrag från Statens Energimyndighet och väntar på besked under våren. Vi kommer att genomföra projektet, det är väldigt viktigt för oss. Vi kommer att börja tillverka den här fartygsmodellen och vill kunna visa upp den i trafik, säger Hans Thornell på Green City ferries till tidningen Skärgården.

Stockholm i kölvattnet
Förutom att bädda för smidig pendling och minskad trafik i innerstaden så är detta en bårjan på en förnyelse av fordonsflottan i Stockholms skärgård.

I London och Amsterdam ligger man sjömil före på detta område och enligt EU dör 500 000 människor varje år en för tidig död på grund av emissioner.

Hamnen.se återkommer med rapporter om utvecklingen.

Se också:
Världens snabbaste eldrivna pendlarbåt i Stockholm.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö