Skipperi lanserar delningstjänst för de som sällan kör båt

Båtdelning till en bråkdel av priset. I redan goda tider hoppas Skipperi att en ny tjänst för de som bara vill åka båt några enstaka gånger ska skjuta uthyrningarna i höjden.

För endast en bråkdel av vad ett vanligt abonnemang kostar kan man nu ta del av Skipperis båtflotta.

När många insett att båtanvändningen är begränsad har möjligheten att hyra och hyra ut båten blivit allt mer populärt. Ett koncept som båtdelningsföretaget Skipperi satsat helhjärtat på. Hittills har företagets mest populära tjänst bestått av ett abonnemang där kunden får åka så mycket båt den vill mot en fast månadskostnad.

Nu lanserar de en ny tjänst som de hoppas ska kunna slå stort bland de som kör mer sällan.

– Vårt mål är att göra båtlivet tillgängligt för fler, och det gör vi på flera olika sätt. Vår ordinarie medlemstjänst är ett utmärkt alternativ för den som åker mycket båt och vill dela båt i stället för att äga själv. Det nya medlemskapet passar däremot mycket bättre för den som bara vill använda båt några gånger per säsong och då endast betala för dessa, säger Axel Nordman, vd för Skipperi Sverige.

Tjänsten går ut på att man som kund ska kunna boka båt vid enstaka tillfällen och endast betala för de gånger man använder den ovanpå en mindre månadsavgift.

Läs även: 
80 friska miljoner till båtdelningstjänsten Skipperi
Båt till fast kostnad – Skipperi satsar på eldrivna båtar
Undvik fortkörningsböter med ny smart teknik

Idéer från bilbranschen

Modellen är en sedan tidigare beprövad sådan. Enligt Axel Nordman ser man många likheter med bildelningstjänster såsom Volvo on Demand. Där har konceptet testats och visat sig varit framgångsrikt.

Men det har också funnits stor efterfrågan på just denna typen av uthyrning från Skipperis kunder.

– Det här är något som många av våra användare efterfrågat. Vi strävar alltid efter att tillgodose kundernas önskemål, säger Axel Nordman.