Nytt båtlarm med många funktioner

Yachtsafe är ett båtlarm som också kan spåra.

Yachtsafe är ett båtlarm som också kan spåra.
Yachtsafe är ett båtlarm som också kan spåra.

Svenska YachtSafe är ett nytt båtlarm som sticker ut på marknaden. Förutom larmegenskaper som att larma vid inbrott och stöld samt spårning, kan YachtSafe meddela båtens ägare om båten ligger och sliter i förtöjningarna.

Om båtens förtöjning slitit sig och båten ligger och slår mot bryggan eller mot en annan båt larmas båtägaren omedelbart via information till mobiltelefonen.

Det lilla uppstickarföretaget VETEL AB från Göteborg har på kort tid lanserat den patenterade produkten som i samarbete med försäkringsbolag ger upp till 20% lägre premie.

YachtSafe har inbyggd GPS och förutom larm till mobilen kan familjens landkrabba följa båtens rutt i digitala sjökort på datorn där hemma.

Unikt med produkten är också möjligheten att kunna läsa av båtens instrument hemifrån, nu kan båtägaren skicka ett sms och få reda på hur mycket det blåser vid båten redan före en seglats.

Den som vill ha ännu bättre koll på sin båt kan välja tilläggspaket med inbyggd grundstötsdetektering som meddelar om båten gått på grund. Den tar hänsyn till både djup och uppmätta krafter och sparar en loggfil över hela händelseförloppet. Ett bra hjälpmedel för båtuthyrare.

– I min uthyrningsverksamhet är det tryggt att hela tiden ha kontroll över var mina båtar är och veta att de inte gått på grund. Nu slipper jag obehagliga överraskningar, säger Staffan Francke på  Swede Charter i Marstrand.

 

YachtSafe har USB för enkel konfigurering via PC. I grundpaket ingår larmenhet, kombinerad GSM/GPS-antenn, IR-sensor och vattentät siren.

Produkten säljs bl.a. via företagets webbsida www.yachtsafe.se