Gratis paddling i Stockholm


I sommar får alla chansen att prova på kajakpaddling gratis. Från och med den 30 maj och ända in i september kör nystartade Pampas Kajak gratis stadspaddling varje onsdag klockan 18.00.

Alla deltagare förses med kajak och annan utrustning och ger sig ut tillsammans med vana instruktörer som ger råd om paddling och berättar Stockholms historia, allt eftersom gruppen passerar stadsdelarna.

– Med stadspaddlingen hoppas vi att ännu fler ska upptäcka hur skönt det är att glida fram ljudlöst på vattnet och få se staden från en ny sida, säger Lina Westerlund på Pampas Kajak.

Kajakerna sjösätts från Pampas Kajaks brygga vid Karlbergs Strand. Sedan styr gruppen av stadspaddlare över Ulvsundasjön i riktning mot Karlbergskanalen. Erfarna instruktörer berättar om Kungsholmens historia och ger tips om paddlingsteknik.

Stadspaddlingen tar ungefär två timmar och går i lugnt tempo så att alla hinner med. Under turen passeras bland annat Karlbergs slott och Stockholms Stadshus. Att se Stockholm från vattnet är en upplevelse.

– Många förundras över hur vacker Stockholm är från sjösidan, men även hur enkelt det är att paddla kajak, säger Lina Westerlund.

Nyöppnade Pampas Kajak är Sveriges största kajakcenter. Läget vid Karlbergs Strand gör det idealiskt som utgångspunkt för kajakturer på Mälarens fjärdar eller i de vindskyddade kanalerna. På Pampas Kajak står personalen beredda för paddlingssugna under sommarens onsdagkvällar.

– Det gäller att komma i god tid så att vi hinner ta fram en passande kajak, flytväst och paddel. Med den kajakfeber som råder nu väntar vi oss ett stort intresse både från dem som vill hyra kajak spontant en skön kväll och från dem som vill följa med på stadspaddlingen, säger Lina Westerlund.

Pampas Kajak hyr ut kajaker till låga priser, 149 kr/dygn eller 349 kr torsdag-måndag.

www.pampaskajak.se

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö