Gratis kustväder-app

Sjoraddningssallskapet_app
Sjoraddningsapp

Sjoraddningssallskapet_appNu har Sjöräddningssällskapets släppt en uppdaterad kustväder-app som inte bara ger vanliga väderprognoser utan också visar hur havet ser ut vid olika vindstyrkor och väderförhållanden och ger möjlighet att skicka sin position. Klicka vidare och läs mer.

Via denna app kan man också skicka sin position till den som behöver den. Appen är tillgänglig för såväl android som Iphone.

I den uppdaterade appen finns betydligt fler orter än i föregångaren och därtill en positioneringsfunktion som både kan vara social och sjösäkerhetshöjande. Om olyckan är framme anger man korrekt longitud och latitud med några enkla knapptryckningar. Eller så kan man bara skicka ett sms med sin position till vännerna. Att kunna uppge en korrekt position kan vara livsavgörande när man snabbt behöver hjälp av sjöräddningen.

– Om vi ska vi nå vår vision om noll omkomna till sjöss räcker det inte med att de lokala frivilliga sjöräddarna är ute ur hamnen på 15 minuter, eller når en nödställd inom en timme. Det måste till förebyggande åtgärder. Att tydliggöra effekten av olika vädertyper och att lätt kunna skicka sin position är ett sätt. Av den anledningen är vår app också helt kostnadsfri att ladda ner. Vi vill att så många som möjligt använder den, säger Camilla Vargman, marknadsansvarig på Sjöräddningssällskapet.

Sjoraddningsallskapet_App

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö