Enhjulig motorcykel – bra för båtbruk?

För dem som tröttnat på att knöla ihop och isär ihopfällbara cyklar och inte funnit glädje i att trampa sig fram, kan denna spännande enhjuling vara lösningen.

I somras testade vi en intressant manick som heter Monowheel. Det är i princip ett hjul som kappslats in i ett hölje. En fantastisk liten pryl som inte tar upp någon plats ombord och fungerar lika bra som snabbt färdmedel som för att få uppmärksamhet. Nu har det kommit en konkurrent. Eller en utvecklad lyxversion om man så vill.

Den så kallade micromotorcykeln Ryno lär om möjligt dra än fler blickar till sig och bör vara riktigt bekväm att färdas på. Åtminstone i jämförelse med Monowheel.

Båda manickerna är eldrivna och har en toppfart på 16 km/h, men räckvidden skiljer sig. Lilla Monowheel klarar 30 km medan Ryno bara rullar 16 km. Men den sistnämnda klarar bra mycket mer packning. Bara att hänga på 100 kg packning och köra. På Monowheel måste man klara att hålla vikten i armarna eller på ryggen och därtill bibehålla balansen.

Sista saken att ta hänsyn till är priset. Ryno kostar 34 000 kr medan Monowheel kostar från 5 990 kr. Då klarar den bara att bära personer på 80 kg och når 20. Medan den uppdaterade värstingversionen som heter 2.0 klarar 45 km och kostar 9 900 kr.

 

Mer info hittar ni påwww.rynomotors.com.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö