Bokpresentation: Mot Nordpolen

Mot nordpolen

Mot nordpolenUnder två somrar seglar långfärdsseglarna Birgitta Boye-Fredenthal och Eric Boye längs Norges vidunderligt vackra kust med fjordar och fjäll i midnattssol. Mot Nordpolen – Med Ariel IV längs Norges kust till Svalbard är en reseskildring och inspirationsbok för segling norrut. Men också för de drömmar och möjligheter man har i livet.

 

 

 

Långfärdsseglarna Birgitta och Eric ger sig iväg på en spännande segling i arktiska vatten och orörd natur. Under två somrar seglar de längs Norges vidunderligt vackra kust med fjordar och fjäll i midnattssol. En levande bygd som ännu inte sett turismens baksidor. 

Färden fortsätter mot Svalbard, en av jordens sista orörda utposter. Det krävs mod, kunskap, självtillit och mycket äventyrslusta för att segla i kalla vatten. Att våga vara utlämnad till sin egen förmåga och att leva på naturens villkor är en stor utmaning.

Mot Nordpolen – Med Ariel IV längs Norges kust till Svalbard är en reseskildring och inspirationsbok för segling norrut. Men också för de drömmar och möjligheter man har i livet. Hur lämnar man en stressad vardag för att leva i samklang med naturen?

I boken beskrivs möten med människor, natur och djur och äventyr på isen. Men här finns också många praktiska råd kring förberedelser och livet ombord med besättning.
Mot Nordpolen är illustrerad med foton och kartor.

Birgitta Boye-Freudenthal arbetar som utvecklare och projektledare inom
kultursektorn, och även som skribent.

Eric Boye har i många år arbetat som ”skärgårdsdoktor” kring Lofoten men arbetar nu på vårdcentral hemma i Ängelholm.

Eric och Birgitta har älskat hav, segling och båtar sedan barnsben. De träffades för första gången på båtklubben i Lomma, började kappsegla tillsammans och gjorde upptäcktsfärder till sjöss. Färderna blev allt längre och tillsammans med sina första två barn seglade de i Medelhavet under ett år. Nästa resa blev en jordenruntsegling tillsammans med sönerna, som nu blivit tre. Familjens treåriga äventyr skildrades i boken På världsomsegling med Ariel IV, ett familjeäventyr.

Författarna har producerat radioprogram och en mängd artiklar om sina seglingar. På deras hemsida, www.arielfyra.se, kan du läsa mer.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö