Bokpresentation: Längtan till havet

Längtan till havet.

Längtan till havet.Mitt i livet lämnade Heinz och Miriam Roegner vardagen hemma i Göteborg för att segla jorden runt. Efter sju år till havs har de nu skrivit ner berättelsen om sin första resa runt jorden, sedd från havet. Heinz och Miriam Roegner är det första svenska paret som seglat två varv runt jorden och båda vägarna, första gången via Sydafrika och andra gången genom Röda Havet. Här beskriver de öppenhjärtigt den första resan?

 

Mitt i livet lämnade Heinz och Miriam Roegner vardagen hemma i Göteborg för att segla jorden runt. Efter sju år till havs har de nu skrivit ner berättelsen om sin första resa runt jorden, sedd från havet.

Heinz och Miriam Roegner är det första svenska paret som seglat två varv runt jorden och båda vägarna, första gången via Sydafrika och andra gången genom Röda Havet. Här beskriver de öppenhjärtigt den första resan; hur det är att leva tätt ihop under pressade förhållanden, hur de tacklar kritiska situationer och de fantastiska upplevelserna runt jordens hamnar och hav.

Heinz bestämde sig som ung att lämna sitt hemland Tyskland och helt på egen hand skapa en framtid. Med stor optimism och ungdomlig entusiasm lyckades han genomföra drömmen.

Tillsammans med Miriam arbetade han målmedvetet vidare på det gemensamma målet att segla jorden runt. Från en gripande barndomsskildring får läsaren sedan kliva ombord på Shenandoah och följa med på den första jorden runt-seglatsen.

Boken är illustrerad med foton från resan.

Nautiska Förlaget

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö