Beneteau Oceanis 35.1 – komfort i stilren förpackning

annons Hela artikeln linje langre

Stor rymd, smarta funktioner och många inredningsalternativ. Här får vi allt serverat i en uppdaterad stilren fransk förpackning till ett lockande pris.

Beneteau är världens största fritidsbåtvarv. Det märks inte minst på att de ständigt ligger i framkant när det gäller att ta fram nya modeller med uppdaterade lösningar och att de ständigt är i jakt på att anpassa sina modeller efter marknadens önskemål.

Men trots stor produktion så har de en svårslagen förmåga att forma sina båtar efter kundens specifika användningsområden.

Räta linjer ger stora utrymmen och targabåge borgar för säker och komfortabel segling.

Nya Oceanis 35.1 är ett gott exempel på det. Den kan till exempel anpassas för ett par med ambititiösa önskemål om rymlighet och spatiöst pentry eller för en familj som prioriterar fler hytter och sittplatser. Kort och gott väljer man mellan ett stort pentry längs styrbordssidan eller ett mer kompakt L-pentry vid nedgången. Samt mellan en eller två soffor i salongen och mellan en eller två sovkabiner i aktern.

Flera inredningsalternativ för olika ändamål.

Benetau Oceanis 35.1 är skapad för det båtliv som de flesta eftersöker och lever – snarare än för det långseglingsäventyr som de flesta bara drömmer om. Detta är receptet för lågt pris, snygg design och hög komfort.

Fokus ligger på okomplicerad och njutbar segling som inte sker på bekostnad av familjens komfort. Till exempel tar en targabåge hand om storskotet, vilket ger en sittbrunn som är ren från skot och där risken för att någon till exempel ska få bommen i huvudet är så gott som eliminerad.

Nedfällbar badbrygga är som att ha en stor altan på sitt hus.

Det breda skrovet med två skarpa slag i aktern borgar för stor styvhet och god stabilitet. Två rattar ger en bred gång genom sittbrunnen och taljan till häckstaget sitter på sidan för att ge fri access till den nedfällbara badplattformen. För ytterligare ökad säkerhetskänsla och stabilitet finns två roder och de lär inte tappa greppet i första taget. 

Targabåge ger enklare, större och stabilare sprayhood.

Tofterna i sittbrunnen är snarare att likna vid två soffor och i mitten finns ett stort fast bord med stuv. Tack vare targabågen slipper man kapellbågar och får en lätthanterlig men väldigt stor sprayhood. En trevlig detalj är att targabåten döljer ett antal spotlights som ökar användningsområdet för sittbrunnen.

Cruisingköl, centerbord eller fast T-bulb . Något för alla smaker. 

Det finns tre kölalternativ. Antingen en djup köl på 1,85 m med T-bulb eller den cruisigare modellen på 1,40 m. Det finns också  en uppfällbar variant för naturhamnsälskaren där djupgåendet kan bli så grunt som 1,15 m.

En lång och bred och snällt vinklad trappa leder ner under däck och här levererar Beneteau en stilmässig motsats till 80- och 90-talens mörka, murriga och ofta trånga interiörer.

Nu tar man tillvara på varje skrymsle för att maximera de inre måtten och skrovet har både lång vattenlinje och snudd på raka skrovsidor för att ytterligare maxa volymen. Ljusinsläppen och utsikten är överlägsen dåtidens båtar och inredningen andas modernt mode snarare än skepparkrans och pipa. Strikt funkis mot jugend.

Strikt och öppen design med flera alternativ på träslag.

Den lyxigaste hytten ligger i förpiken och är separat från salongen. Men tack vare att det finnns två dörrar som dessutom går att skjuta i sidled så upplevs båten som extra ljus och luftig.

Två stora skjutdörrar ger möjlighet att växla mellan privatliv och luftig salong.

På den långa listan av valmöjligjheter står bland annat fyra typer av inredningsalternativ och färgmässigt erbjuds alltifrån vita väggar till mörk och mysig mahogny eller frisk ljus ek. Det finns också ett antal tyger att välja på.

I tider då båtfolket alltmer låter stressen styra livsvalen (läs köp av motorbåt) så måste segelbåtstillverkarna locka med något nytt. Beneteau Oceanis 35.1 ger en enkel entré till härliga seglingsupplevelser samtidigt som den till synes levererar prisvärd komfort till familjen.

 

 

Beneteau Oceanis 35.1

Längd: 10,45 m
Längd vattenlinje: 9,70 m
Bredd: 3,72 m
Djupgående: Centerbord 1,15-2,30 m. Fast köl 1,45-1,85 m
Vikt: 5 533 kg
Ballast: 1 825 kg (fast köl) eller 2 151 kg (centerbordsköl)
Vatten: 130 – 200 L
Bränsle: 130 L
Storsegel: 27,5 kvm
Genua: 26,72 kvm
Fock: 25,5 kvm
Gennaker: 83,45 kvm
Masthöjd (höjd över havet): 15,45 m
Pris: 1 395 000 kr
Mer info: Yachtsale.se

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö