Storätarnas meny för tre dagar till sjöss

Carina Lernhagen Matz har gjort en meny för tre dygn till sjöss, som passar in på t ex ÅF Offshore Race som går runt Gotland. Hon har gjort två olika upplägg. En storätarmeny där det viktiga är att bli mätt, som du kan läsa om här, samt en gourmetmeny.

Motto: Enklast tänkbara men ändå inte frystorkade rätter.

DAG 1

Frukost
Risgrynsgröt. Färdiglagad i ”korv”, värm i kastrull med tjock botten. Strösocker och kanel till. Smörgåsar med pålägg i tub: kaviar, mjukost med skinka. Korv och ost.

Lunch
Tortellini. Ska koka i tio minuter. Lägg en klick smör på varje samt färdigriven parmesanost. Salta och peppra.

Middag
Pytt i panna. Fryst. Kan värmas i stekpanna eller i ugnen. Krydda extra med salt och peppar.

DAG 2

Frukost
Som första dagen.

Lunch
Champinjonsoppa på burk. Späd med mjölk och gärna grädde. Smörgås till.

Middag
Köttbullar med makaroner. Färdiglagade köttbullar kan värmas i ugn eller stekpanna. Slotts kryddiga ketchup med grön jalapeño sätter bra fart till köttbullarna.

DAG 3

Frukost
Som första dagen.

Lunch
Risotto med frästa baconstrimlor och wokgrönsaker på burk. Blanda ihop och krydda.

Middag
Pastasnäckor med rökt skinka i tärningar, ört-creme fraiche. Svartpeppar på gör susen.

Inköpslista för Storätarmeny klicka på nästa
{mospagebreak}

Inköpslista för Storätarnas meny

Varken ugn eller kylskåp behövs för de här rätterna.

Risgrynsgröt, färdig eller ett paket snabb-gröt

Kaffe och te

Socker och kanel (blanda i en burk)

Bröd

Pålägg

600 g tortellini

Smör

Mjölk

1 burk creme fraiche med örtkrydda

Kelda-grädde

En påse parmesanost

Pytt i panna (fryst)

Champells champinjonsoppa

Köttbullar

Makaroner

Chilisås med jalapeno-krydda

Ris

Bacon

Wokgrönsaker på burk eller frysta

Pastasnäckor 500 g

Skinktärningar

öl, läsk och vatten efter behov.

 

Många har läst

Populära båttester

Båtliv på höst och vinter

Skippo Upptäcker

Sommaren är över – snart dags för fixsäsong!

Hållbarhet & miljö