Gourmetmeny för tre dygn till sjöss

Carina Lernhagen Matz har gjort en meny för tre dygn till sjöss, som passar in på till exempel Gotland runt-kappseglingen. Hon har gjort två olika upplägg. En gourmetmeny för den som seglar med finsmakare som du kan läsa här, samt en storätarmeny.

DAG 1

Frukost
Färska fralla med ost och basturökt skinka. Fil och ”crunchy”-müsli. Kaffe och te. Färsk frukt: äpple, päron och bananer.

Lunch
Färsk tortellini med två olika fyllningar. En med parmaskinka och den andra med ricottaost och spenat. Häll lite olivolja på den nykokta pastan och strö över färskriven parmesanost samt nymald svartpeppar.

Middag
Sjömansbiff. Lagat i förväg med pilsner och kalvfond. Värms i kastrull med höga kanter. Klicka här för – Recept på Sjömansbiff.

DAG 2

 

Frukost
Sandhamnslimpa med ost och kallrökt medvurst. Portionsyoghurt. Kaffe och te i termos. Färsk frukt.

Lunch
Pytt i panna med rå äggula. Felix Krögarpytt, fryst i kartong är god och finns i enkilos förpackning. Salt och svartpeppar från kvarn (inte skotkvarnen då). Knäckebrödssmörgås med salami.

Middag
Kanon-lasagne. Lagad i förväg med vitlök och oregano. Värms i portionsformar i ugnen. Klicka här för – Recept på Lasagne.

DAG 3

Frukost
Sandhamnslimpa, eller något annat gott bröd, med ost och skinka. Portionsyoghurt i olika smaker. Kaffe och te i termos. Färsk frukt.

Lunch
Pasta Carbonara. Pastasnäckor, rökt skinka i tärning, grädde, bitar av broccoli (fryst i påse, läggs i en sekund i det kokande pastavattnet – sedan häll av vattnet från pasta och broccoli). Rå äggula och grädde slås på direkt, rör om. Blanda med skinktärningar. Strö på färskriven parmesanost och krydda med nymald svartpeppar.

Middag
Risotto. Koka ris. Fräst bacon i strimlor och en påse grönsakswok fräses ihop. Blanda och krydda väl, gärna med curry. Blanda till sist med riset.

Inköpslista för Gourmetmeny välj nästa sida
Carina Lernhagen Matz
{mospagebreak}

Inköpslista Gourmetmeny

Färska frallor
Sandhamnslimpa
Knäckebröd Sport
Basturökt skinka i skivor
Rökt skinka i bit 400 g
Kallrökt medvurst i skivor
Salami i skivor
Bacon 3 paket
En tub Kalles kaviar
Smör
Grevéost
Parmesanost
Portionsyoghurt 8-pack
Fil 3 liter
Mjölk 3 liter
Keldagrädde 2 x 2 dl
Müsli ”Crunch”
Ris
Kaffe
Te
Färsk frukt: äpplen, päron, bananer
Fryst Krögarpytt 1 kg
Färsk tortellini – två sorter
Ägg 6-pack
Salt och svartpeppar i kvarn
Olivolja
Pastasnäckor 500 g
Frysta broccolibuketter 1 påse
Frysta wokgrönsaker 1 påse
Ingredienser till Sjömansbiff – Recept på Sjömansbiff
Ingredienser till Lasagne – Recept på Lasagne
öl, vatten, läsk efter behov

Många har läst

Populära båttester

Båtliv på höst och vinter

Skippo Upptäcker

Sommaren är över – snart dags för fixsäsong!

Hållbarhet & miljö