Skippo testar

Buster SuperMagnum – nya grepp i gammal trotjänare

Kortare och bredare skrov samt ett fylligare förskepp. Men också en handfull förfiningar och förbättringar i övrigt. Det är vad man får i den nya versionen av Buster SuperMagnum. Se testen!

Ny soppa på samma gamla spik? Eller en båt som faktiskt har tagit ytterligare ett steg i jakten på perfektion? Det är frågan som Hamnens Claes Olivecrona vill ha svar på när han kastar loss med nya Buster SuperMagnum. En båt som vi lärde känna i en stenhård långtidstest över 400 sjömil redan för åtta år sedan. Men som sedan dess har förfinats och förbättrats i flera omgångar.

Se också:
Buster SuperMagnum – första intrycken från testen

Om vi har räknat rätt så är detta alltså den tredje versionen på samma grundrecept. En båt som har sålts med och utan steglister och med olika pulpeter, motorer och lösningar för förvaring ombord. För att nämna en del.

Det som Hamnens utsände reporter har att göra med här är sålunda den senaste versionen som är 20 centimeter kortare och aningen bredare än sin föregångare. Men så har den också ett märkbart fylligare förskepp.

Fyra fjädrande stolar

Frågan är ändå om det inte är den nya möbleringen som är den största välsignelsen. Ett nytt grepp där man för första gången har välsignat en Buster med djupet skålade och fjädrande stolart för fler än bara föraren och den närmast sörjande (navigatören?) bredvid. Något som i klartext innebär att inte mindre än fyra personer får förmånen att sitta bekvämt när det ska frestas på över fjärdarna.

Pigg och rivig

Sist men inte minst känns köregenskaperna igen från förr med sitt pigga temperament. Och ja, den kräver att föraren är på alerten med ratt, trim och reglage men rätt hanterad så får man också kvitto på det när den balanserar högt och effektivt på sin V-botten.

Med en Yamaha på 300 hk där bak nås lätt och ledigt en toppfart på 50 knop.

Se testen!

Äger du en Buster SuperMagnum?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!