Buster SuperMagnum – förkortad, förfinad och förbättrad

Rubriken är tillverkarens egna ord men nu är det upp till bevis. Här är första intrycken från testen av den uppdaterade trotjänaren.

Ett par sekunder. Max tio. Längre tid än så tar det inte att hitta rubriken ”Test: Buster SuperMagnum – kräver en del men ger desto mer” i Hamnens stora testarkiv. Något som sålunda skulle innebära att Claes Olivecrona är ute och spiller dyrbar arbetstid på en båt som vi redan har testat.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Buster SuperMagnum samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Så Claes – vad har du att säga till ditt försvar?

– Det skulle vara tillverkarens påstående att detta är en ny version, den tredje i ordningen faktiskt, av den gamla trotjänaren Buster SuperMagnum. En båt som ska vara bättre än sina föregångare på flera sätt. Vi får väl se hur det är med det.

Vad är nytt?

– Den är något kortare, aningen bredare och så har den mer volym i förskeppet. Det sistnämnda gör faktiskt skillnad när det gäller lastytan och svängrummet framför vindrutan men vad det andra ska vara bra för är oklart – än så länge. Jag återkommer till det i testen som publiceras inom kort. (Uppdatering: Testen av Buster SuperMagnum är nu publicerad.)

Fyra djupt skålade och fjädrande stolar, genomtänkt förarmiljö och en praktisk inredningslayout. Det är några tidiga intryck från testen av nya uppdaterade Buster SuperMagnum som även får några plumpar i testprotokollet. Se testen här

Fler iakttagelser?

– Ja och det här är bra. Buster SuperMagnum version tre har inte bara två, utan fyra, riktigt bra fjädrande stolar som förstås avsevärt höjer höjer åkkomforten för passagerarna. Det är på tiden att inte bara föraren och navigatören, som har allt makt hur fort det ska gå över vågtopparna, utan också passagerarna får åka värdigt.

– Sedan gillar jag att båten kan fås med en kyl som är inbyggd under ena pulpeten och som håller maten och drycken kall under utflykterna.

Och så får vi anta att SuperMagnum kommer med minst samma pigga temperament som sina föregångare?

– Ja, den känns rapp med sin Yamaha 300-hästare. Men hur rapp den är, hur mycket den drar och hur vad SuperMagnum egentligen går för återkommer jag till i testen, avslutar Claes Olivecrona. (Uppdatering: Testen av Buster SuperMagnum är nu publicerad.)