Skippo testar

Bavaria C42 – komfortabel och befriande prestigelös

Designad av en utpräglad kappseglare – det må vara. Likväl har Bavaria C42 precis allt som skapar en första klassens prestigelös cruiser. Se testen!

Den som är ute efter en temperamentsfull racer får leta vidare. Bavaria C42 har allt som skapar en riktigt trygg och bekväm cruiser med allt vad det innebär av enkel hantering och tillbakalutad segling.

Se också:
Bavaria C42 – första intrycken från testen

Därav lösningar som hög bom, rullsegel, självslående fock, elvinschar och ett högst begränsat urval av trim-möjligheter.

I detta avslappnade koncept ingår också höga fribord, fylliga ändskepp, solbädd på fördäcket och en invändig rymd som imponerar. Imponerar gör också storleken på pentryt och de båda toalettutrymmena som håller camping-känslan på behörigt avstånd.

Det är med andra ord bäddat för lata dagar till sjöss snarare än hårda uppgörelser på kappseglingsbanorna. Något som dock inte hindrar Hamnens utsända reportrar att jaga och notera tiondels knop på alla bogar.

Om Bavaria C42 sedan är att betrakta som tråkig eller föredömligt stabil när det gäller seglingsegenskaperna återstår att se.

Se testen!

Äger du en Bavaria C42?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!