Skippo testar

Bavaria 37 Cruiser – semesterkomfort framför speed

Enkel hantering, tillbakalutad segling, trivsamma utrymmen och en snitsig inredning. Gott! Det gäller bara att stå ut med den begränsade prestandan.

Nej, Bavaria 37 Cruiser är inte långsam. Alls icke. Det gäller bara att ha ett högst begränsat intresse för att trimma och optimera segelbåtar till det yttersta. Något som blir alldeles tydligt när vi tar ut båten på fritt vatten.

Se också:
Bavaria 37 Cruiser – första intrycken från testen

Med detta sagt dyker vi rakt in i ruffen och glädjer oss åt en lång rad vettiga lösningar där toalettutrymmet, pentryt och hela inredningslayouten i stort kammar hem åtskilliga pluspoäng. Faktum är att det bästa stämmer även när vi synar stuvutrymmen, pentry förpik – ja kort sagt det mesta som rör boendekomforten.

Ljus och luftig

Högst trendenligt kan Bavaria 37 också briljera med ett föredömligt ljust och rymligt inre. Ett resultat av en snitsig kombination av färgval, disposition samt många och stora ljusinsläpp. Med några enkla handgrepp kan man också trolla fram en bred extrakoj i salongen. En koj som dessutom, och till synes såsom av en händelse, skulle kunna fungera som en duglig sjökoj.

Varför inte C38?

Sist men inte minst söker vi svar på vad Bavaria 37 Cruiser kan ha att komma med i jämförelse med Bavaria C38 som är det tyska varvets allra senaste satsning.

Svaret? En hel del faktiskt.

Se testen!

Fler Bavaria i test:
C38 – flärdfri och befriande funktionell
C42 – komfortabel och befriande prestigelös

Äger du en Bavaria Cruiser 37?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!