Skippo testar

Bavaria 34 Cruiser – en stor liten trotjänare

Nej, modellen är inte pinfärsk. Likväl har 34 Cruiser en inre styrka som imponerar. Inte minst genom att erbjuda lika många kojer och hytter som nya Bavaria C42. Se testen!

Sex kojer fördelade på tre separata sovkabiner och gott om svängrum däremellan. Redan där vinner Bavaria 34 Cruiser respekt. Ytterligare plus får den för sitt dugliga pentry och sina minst lika dugliga seglingsegenskaper.

Fler färska tester av Bavaria:
37 Cruiser – semesterkomfort framför speed
C38 – flärdfri och befriande funktionell
C42 – komfortabel och befriande prestigelös

Så långt allt väl. Frågan är bara om stuvutrymmena räcker till för sex personer? Funkar det för övrigt att sitta sex personer runt matbordet? Hur blir det sedan när alla ska samsas om ett enda toalettutrymme?

Prestigelös segling

Det och mycket mer analyserar vi samtidigt som vi glädjer oss åt en båt som bjuder en lång rad snitsiga finesser och lösningar som torde gå hem hos alla som gillar tillbakalutad segling.

Simsalabim

Vad sägs till exempel om den nedfällbara badbryggan som fälls upp i ett huj och blir till en praktisk sittbänk? Vad sägs sedan  om sittbrunnstältet som tack vare sin snitsiga utformning gör sittbrunnen till en rejäl extra boyta?

Funkar på riktigt

Så fortsätter det finesser som inte bara funkar i teorin utan som vid det här laget med säkerhet kan betraktas som väl beprövade.

Inte felfri

Sist men inte minst får Bavaria 34 Cruiser bekänna färg i högst måttliga vindstyrkor kring fem sekundmeter. En testsegling där båten visar prov på klart dugliga seglingsegenskaper även om vi noterar en del plumpar i testprotokollet.

Se testen!

Äger du en Bavaria 34 Cruiser?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!