Skippo testar

Bavaria C38 – flärdfri och befriande funktionell

Förväntningarna är höga när Bavaria lanserar en ny modell. Förhoppningen är att den ska slå föregångarna med hästlängder. Frågan är – pallar Bavaria C38 för trycket?

Nej, Hamnens ytterst kräsna testlag har historiskt sett inte varit speciellt imponerade över Bavarias seglingsegenskaper. Någon kan till och med ha fällt kommentaren ”havets husvagn”.

Se också:
Bavaria C38 – första intrycken från testen

Här, nu och i samband med lanseringen av en ny modellserie hoppas vi dock på en förändring. Speciellt som denna jättelika tyska båtproducent har engagerat Mauricio Cosutti som designer. En man som man förknippar med snabba seglande linjer.

Komfortabelt boende

Utan att gå händelserna i förväg så visar sig Bavaria C38 bjuda hög komfort med bra sovhytter, bekväma kojer, fint ljusinsläpp och ett rejält pentry. Kort sagt – allt som skapar en riktigt komfortabel bobåt.

Enkel segelhantering

Likaså ska C38:an visa sig vara föredömligt enkel att hantera under segel med finesser som rullmast, självslående fock och genom det sätt som skot och trimlinor är dragna. För att nämna en del…

Vad kan Cosutti?

Nu är frågan hur Bavaria C38 står sig mot konkurrenterna, mot de äldre modellerna? Vad har Bavaria egentligen gjort för att ta nästa kliv i utvecklingen?

Framför allt undrar vi om konstruktören Mauricio Cosutti lyckas tvätta bort epitetet ”havets husvagn” en gång för alla.

Se testen!

Äger du en Bavaria C38?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!