Skippo testar

Cremo 650 CC – laståsnan med flera ess i rockärmen

Rymlig och praktisk men en gäspning när det kommer till köregenskaperna – trodde vi tills vi kastade loss. Se testet av Cremo 650 CC!

Vi erkänner. Vi kom till denna test med förutfattade meningar och fick delvis rätt. Cremo 650 CC är precis den breda, bäriga, krusidullfria och praktiska båt som vi trodde. Inte minst tack vare de stora lastytorna och passagerna som gör det föredömligt lätt att röra sig ombord.

Till det kommer stuvfack, rejäla sådana, som man inte är bortskämd med över lag och det enda vi hakar upp oss på är möjligtvis dynor i tunnaste laget samt avsaknad av en badbrygga värd namnet.

Denna centerkonsollbåt gör vad den ska – varken mer eller mindre – och som försvinner i mängden av liknande båtar utan att utmärka sig med något särskilt – trodde vi.

Men det är när Skippos Gustav Morin ger gas på fritt vatten som båten överraskar. Först med en acceleration som suger i magen. Sedan med fartresurser som vi mäter upp till helas 44 friska knop med måttliga 150 hästkrafter på där bak.

Yvig av en anledning

Förklaringen ligger i ett förhållandevis plant och bärigt skrov som ligger lätt på vattnet. Något som också bidrar till det pigga och tidvis yviga temperamentet där det förklaringen till det senare delvis beror på testförarens hågade körstil.

Kan mer än bara transport

Klart är dock att Cremo 650 CC, denna praktiska transporterare, bjuder sju resor mer körglädje än vad vi hade vågat hoppas på. Och att den kan betydligt mer än att bara frakta folk och packning från A till B.

Så sammanfattar vi testet av Cremo 650 CC

Det tåls att sägas igen att Cremo 650 CC visat sig vara mer än bara en praktisk transportör. Trots de inledande förväntningarna om en båt som enbart erbjöd stora lastytor och praktiska stuvfack, har vårt test avslöjat en överraskande nivå av körglädje.

Skippos Gustav Morin rapporterar till och med om en spännande upplevelse på vattnet. Tack vare dess plana och bäriga skrov blev färden inte bara snabb utan även pigg och rolig. Cremos största modell står således ut som en mångsidig båt som klarar av både praktiska behov och tillhandahåller en underhållande färd, vilket gör den till en framstående modell i sin klass.

Se testen!

Äger du en Cremo 650 Cc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!