Fugu 30 – ny tuff svensk RIB för hårda tag

Först kom Fugu 29, ett riktigt råskinn till RIB med ruff och välsvarvat Petestep-skrov. Nu flaggar man för uppföljaren, Fugu 30, som inte vill vara sämre. Se inslaget!

En tuff allvädersbåt som ska klara snabba persontransporter även i stökiga förhållanden. Så långt skiljer sig inte Fugu 29 RIB från andra RIB:ar i motsvarande storlek.

Det är först vid en närmare granskning som man lär känna dess specialiteter där den övernattningsbara ruffen och inombordar-dieseln är två exempel.

Se också:
Test: Fugu 29 RIB – hög fart och låg förbrukning med dieselkraft
Fugu 29 RIB – första intrycken från testen

Det är dock när man kastar loss som Fugu 29 RIB glänser som mest. Dels för att båten går föredömligt tyst och slammerfritt men också för sin kursstabilitet i hela fartregistret och för sin inbyggda pondus i alla slags vågor och svall.

Hårdestad av Hamnen

Allt det ovan sagda fick Hamnen erfara under en hård test redan för 1,5 år sedan då Fugu glänste på mer än ett sätt. Likväl har den aldrig visats upp på en båtmässa. I skrivande stund håller den dock på att prepareras inför Allt för sjön som slår upp portarna den 9 mars.

Nu kommer efterföljaren

Samtidigt håller efterföljaren, Fugu 30, på att ta form i den nya fabriken i Polen. Precis som sin systerbåt har den ett så kallat Petestep-skrov som ska bädda för tysta, mjuka och effektiva gångegenskaper i en frestande kombination.

FUGU 30 Pro kommer, som namnet antyder, i en mer yrkesinriktad skepnad än sin föregångare.

Fugu 30 Pro får, som namnet antyder, en något mer arbetsbetonad skepnad.

Dubbla utombordare

I övrigt är informationen knapphändig än så länge. Klart när dock att ska vara mer yrkesinriktad med allt vad det innebär av praktiska och robusta detaljer ombord. Till skillnad från Fugu 29 med sin diesel-inombordare ska 30:an också kunna förses med dubbla utombordare.

Lika fast olika

Allt sammantaget så kommer detta mynna ut i en något annorlunda båt även om grundingredienserna är desamma i de båda fallen.

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

Se inslaget!

Fler frestelser på Allt för sjön:
Nya båtar, båtprylar och sportfiske på Allt för sjön
X Shore 1 – hårt prispressad och eldriven familjecruiser
Stockholms Båtsnickeri bygger ny Andunge i mahogny
Glacier 48 – lyxbåt i aluminium visas på Allt för sjön
Fugu 30 – ny tuff svensk RIB för hårda tag
Aquador 250 HT – hardtopbåt för nordiska förhållanden