Stockholms Båtsnickeri bygger ny Andunge i mahogny

Nybyggnationer av den klassiska Andungen hör inte tillvanligheterna. Nu byggs dock ett ovanligt vackert exemplar som kommer till båtmässan Allt för sjön.

Det fanns en tid då Andungen gick under kategorin ”pojkbåt”. I klartext innebar det att det var en båt som ansågs vara fostrande för pojkar att lära sig segla i och som användes för veckolånga utflykter långt bortom dagens krav på bekvämlighet och komfort.

Camping på riktigt

Idag är Andungen en dagseglare som närmast har nått kultstatus och som vårdas ömt av sina ägare. Förbi är den tid då man gladeligen stack ut veckovis, sov på durken och åt Bullens pilsnerkorv. Andungen nådde sina glansdagar på 60-talet men har anor ända från 1944 då den konstruerades av norske civilingenjören Thorvald Gjerdrum.

Ett nybyggt exemplar av den klassiska Andungen kommer till båtmässan Allt för sjön.

Inga genvägar

Idag håller ett särdeles vackert exemplar på att ta form på Stockholms Båtsnickeri där inga genvägar tas för att uppnå det perfekta resultatet. Målet är att vara färdig lagom till båtmässan ”Allt för sjön” den 9-12 mars samt den 16-19 mars där den kommer att ställas ut.

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

Se inslaget!