Glacier 48 – lyxbåt i aluminium visas på Allt för sjön

Lyx, komfort, och ett aluminiumbygge i världsklass. Det är vad som utlovas i Glacier 48 Cabin som kommer till båtmässan Allt för som öppnar den 9 mars.

Informationen är knapphändig än så länge. Klart när dock att båtmässan Allt för sjön kommer att gästas av ett aluminiumbygge som är något alldeles extra. En båt som med hela sitt väsen andas lyx och där de grovt tillyxade formerna, som förknippas med aluminiumbåtar, är som bortblåsta.

Fler frestelser på Allt för sjön:
X Shore 1 – hårt prispressad och eldriven familjecruiser
Stockholms Båtsnickeri bygger ny Andunge i mahogny

Hemligheten ligger i vad varvet kallar för ”skräddarsydd svetsning i världsklass”. I Glacier 48 Cabin utlovas också en rad specialfunktioner som tänjer på gränserna för vad branschen trodde var möjligt. Även detta enligt varvets egna uppgifter. Ett varv som är baserat i Lettland och som är specialiserat på högpresterande flytetyg. Svensk återförsäljare är Navark Yachtbokers.

Tung bestyckning

Gällande det sistnämnda är förstås Glacier 48 Cabin inget undantag. Speciellt inte då det sitter dubbla Volvo Penta D8-IPS 800 i motorrummet. Det räcker för att knuffa upp denna 14,66 meter långa och 18,6 ton tunga jakt i 35 knop om så önskas. Bäst trivs den dock i trakterna kring 25 då den uppges att transportera de upp till 12 gästerna på ett föredömligt odramatisk och komfortabelt sätt. Oavsett väderlek.

Den lyxiga aluminiumbåten Glacier 48 Cabin visas på båtmässan som öppnar den 9 mars.

Hamnen fick tillfälle att spana in Glacier 48 Cabin på båtmässan i Düsseldorf och den 9-19 mars finns den för allmän beskådan på båtmässan Allt för sjön.

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

Se inslaget!