Delta 48 Coupé – premiär för kolfiberbygget på Allt för sjön

Kolfiber, stegat skrov och idel fräcka finesser. Allt pekar på att Delta 48 kommer att dra blickarna till sig på under världspremiären på båtmässan Allt för sjön.

Kombinationen kolfiber och stegat skrov säger det mesta. Här har Delta Powerboats och Ted Mannerfelt på Mannerfelt Design Team velat skapa ett effektivt skrov. Mycket pekar också på att Delta 48 får en svårslagen förbrukning i sin storleksklass.

Se också:
Delta 48 Coupé – kan fås med 2 x V12 600 hk utombordare

Enligt beräkningarna ska man komma undan med 2,5 liter per sjömil i 30 knop, vilket förstås kan låta mycket. Här rör det sig dock om en fullfjädrad bobåt på 15 meter med dubbla motorer.

Bland annat utlovas generösa däcksytor med inbjudande ”lounger” och solbäddar på både för- och akterdäck. Inne i däckssalongen råder ostörd sikt runt om med sittplatser för upp till tolv gäster.

Sinnrik design

Ett lika djärvt som uppfriskande grepp var också att begåva Delta 48 Coupé med ett elektriskt tak i Canvas som kan öppnas upp helt och hållet så att full utomhuskänsla råder när vädret så tillåter. Under skalet döljer sig det som tillverkaren beskriver som ”en mycket rymlig trekabinsbåt som erbjuder maximal frihet och komfort på vattnet – en ny typ av båt som enkelt anpassar sig till olika användningsområden och växlande väderförhållanden”.

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

2 x 600 hk utombordare?

Sedan är det upp till beställaren om båten ska bestyckas med dubbla inom- eller utombordare. Valet står mellan 2 x Volvo Penta D6-440 och 2 x Mercury Verado V12-600.

Världspremiär i helgen

Världspremiär på båtmässan Allt för sjön som håller öppet 9-12 mars samt 16-19 mars.

Fler frestelser på Allt för sjön:
Nya båtar, båtprylar och sportfiske på Allt för sjön
X Shore 1 – hårt prispressad och eldriven familjecruiser
Stockholms Båtsnickeri bygger ny Andunge i mahogny
Glacier 48 – lyxbåt i aluminium visas på Allt för sjön
Fugu 30 – ny tuff svensk RIB för hårda tag
Aquador 250 HT – hardtopbåt för nordiska förhållanden