Pink Gin – lyxjakt i världsklass redo för Gotland Runt

Saken är klar – Pink Gin VI eller Ravenger som den heter numera – kommer i år att starta i Gotland Runt och slår därmed storleksrekord i regattans historia.

Lyxjakten Pink Gin är största båt någonsin att segla Gotland Runt

Pink Gin, en lyxjakt av oöverträffad elegans och prestanda, blev snabbt ett namn på båtentusiasters läppar världen över. Båten, om det ordet nu ger detta flytetyg av magnifika mått rättvisa, är ritad av finska Baltic Yachts. Som med många andra lyxjakter från just Baltic kombinerar Pink Gin storslagen design med avancerad teknik för att ge en seglingsupplevelse utan motstycke.

Världens största slup i kolfiber

Med sina 53 meter från för- till akterstäv är Pink Gin sannerligen en makalös syn. Hon byggdes 2017 och är Baltics näst största båt genom tiderna. Hon är också fortfarande världens största slup som byggts i kolfiber. Stor vikt har lagts vid det strömlinjeformade skrovet och maximering av segelytan. Med det sagt har man knappast gjort några avkall på teknik och komfort.

Extremt hög rigg

Skrovet väger i sammanhanget superlätta 18 ton men kölen å andra sidan stoltserar med en vikt på 71 ton, vilket är nyckeln för att stå pall för den otroligt höga riggen på hela 67,9 meter. Markant högre än de kända gigantarna i J Class som har 16 meter lägre riggar. Segelytan är såklart surrealistiskt stor och även om Gotland Runt bjuder på lätta vindar så lär Pink Gin röra på sig och ha chans på att segla först över mållinjen.

Om det skulle vara för trångt och grunt i Sandhamn efter Gotland Runt, eller om ägaren vill ha lugn och ro runt omkring sig. Så kan han trots kölvikten hissa upp kölen och ta sig in i grunda vikar och ligga på svaj.

Någon som verkligen får Baltics 175-fotare som tidigare hette Pink Gin att sticka ur är de utfällbara balkongerna i skrovsidan. Foto: Baltic.

Kappsegling i all ära men njutningen kanske är ännu större när det kommer till cruising. På däck finns en elegant lounge där man kan njuta av förfriskningar. Och under däck ett toppmodernt pentry samt eleganta hytter som rymmer upp till 12 gäster.

I motsatt ände av spektrat båtar så satsar vi på Skippo också på att segla Gotland Runt – men i en Elan 310 som vi döpt om till ”Ground Breaker”, ett namn båten fått efter en ordentlig grundstötning. Följ vårt projekt och äventyr som går under namnet ”Drömmen om Gotland Runt”.

Foto: Baltic Yachts.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö