Pink Gin – en lyxjakt i världsklass på väg mot Stockholm

Lyx och flärd i överflöd. Det 54 meter långa balticbygget Pink Gin besöker Stockholm. Att lyxjakten lär dra blickar åt sig där hon ligger i Moranviken råder det inga tvivel om.

Pink Gin, en lyxjakt av oöverträffad elegans och prestanda, blev snabbt ett namn på båtentusiasters läppar världen över. Båten, om det nu ger detta flytetyg av magnifika mått rättvisa, är ritad av finska Baltic Yachts. Som med många andra lyxjakter från just Baltic kombinerar Pink Gin storslagen design med avancerad teknik för att ge en segelupplevelse utan motstycke.

Med sina 53 meter från för- till akterstäv är Pink Gin sannerligen en syn att beskåda. Stor vikt har lagts vid det strömlinjeformade skrovet och maximering av segelytan.

Inga genvägar

Med det sagt har man knappast gjort några avkall på teknik och komfort. Dels däcket men också en elegant lounge där man kan njuta av förfriskningar. Ock så ett toppmodernt pentry samt eleganta hytter som rymmer upp till 12 gäster.

Läs även:
Makalös superjakt på besök i Stockholm – säljes för…
Lista: Världens mest spektakulära jakter

En dröm att segla

Pink Gin är inte bara enastående att betrakta. Nej, hon har dessutom imponerande seglingsegenskaper. Segelplanen och den avancerade riggdesignen gör det möjligt för Pink Gin att prestera även i svaga vindar, vilket ger gästerna en smidig och tyst seglingsupplevelse. Toppfarten uppges ligga på  över 20 knop.

Såld för futtiga trehundra miljoner

Senast Pink Gin besökte Stockholm var hon till salu. Då till det facila priset av en halv miljard svenska kronor. För den som var spekulant då måste vi dessvärre meddela att lyxjakten tycks ha sålts vidare nu under våren 2023. Vad som svider än mer är att det gjordes med ett rejält prisavdrag från den ursprungliga 500 000 000 till knappa 300 000 000 kronor.

Ett kap om du frågar oss!

Får flanerare att studsa

Nu ligger hon i vart förtöjd i Moranviken på Baggensfjärden i Stockholm. Det är knappast en vild gissning att denna magnifika superjakt lär dra några blickar till sig under sin vistelse.

Klippet i början av artikeln är från Pink Gins förra besök till huvudstaden.