Skippos Gotland Runt – från grundstött och övergiven till raceredo

Del 2. En båt som inte bara var illa skadad utom som dessutom sades vara omöjlig att laga. Det var förutsättningarna när det såg som mörkast ut – men nu växer hoppet.

Det är till att göra det svårt för sig. Eller vad sägs om att anmäla sig till Gotland Runt med en båt som inte bara är grundstött till fördärvelse och utdömd av försäkringsbolaget? Den sades också vara omöjlig att laga.

Aldrig hört på maken!

Det stora problemet låg sålunda inte bara i en lös köl och ett knäckt roder. Snarare i att gelcoaten inte ville fästa när skadorna skulle repareras. Upp med en hand den som har hört talas om något liknande!

Nu är mysteriet löst och båten på väg mot starten i rikets mest anrika och omtalade havskappsegling. Allt tack vare ett slipat och slipande gäng på JK Plast i Göteborg som förstod att ett lager av lim och häftmassa (Crestafix) under den traditionella polyestern och glasfiberväven skulle göra susen.

Tiden är knapp – mycket knapp!

Men än är inte Groundbreaker klar för start och. Därtill krävs ytterligare förberedelser i detta äventyr som Skippo har gett sig in i tillsammans med Svenska Sjö Båtförsäkringar. Tiden är knapp – mycket knapp.

Se Drömmen om Gotland Runt del 2!

Del 1: Skippos satsning inför Gotland Runt – följ resan här!