Och årets vinnare i Allt för Sjön Awards är...

Juryn har sagt sitt och vinnarna är korade. De prisas i de olika kategorierna när årets Allt för Sjön Awards annonseras. Bland vinnarna hittar vi såväl seglande bjässar som spännande innovationer.

Här är produkterna som prisas under årets Allt för Sjön Awards

Allt för Sjön Awards är priserna som syftar till att hylla de företag och organisationer som skapar produkter eller tjänster till gagn för båtbranschen. Under första söndagen av årets upplaga av båtmässan Allt för Sjön delades det ut priser i de fyra kategorierna: Årets Båtnyhet, Årets Innovation, Årets Tillbehörsnyhet och Årets Hållbara Produkt.

I juryn sitter de rutinerade och namnkunniga båtjournalisterna Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv, Anna Sandgren, journalist, båttestare och utbildare hos Swedmarine samt Anna-Lena Elled, grundare och redaktör för tidningen Search Magazine.

Och vinnarna är…

Årets båt kammade ingen minder än Arcona hem med sin redan prisade 50-fotare. Juryns motivation lyder som följer:

”Acrona 50 utstrålar inte bara kraft och elegans vid bryggan, hon bjuder också på en anmärkningsvärd seglingsupplevelse. Båten är stabil samt extremt lätt att hantera och seglar utan ansträngning med hög prestanda. Det är en lyxig curiser med smarta lösningar både på och under däck som utmärker sig i marknadssegmentet med extremt hög konkurrens.”

Vårt inslag om Aronca 50 från båtmässan i Dusseldorf hittar du nedan.

Årets innovation togs hem av ECO-jet från E-watercraft. En artikel om detta finns länkat precis här ovanför. Juryn själva ser flytetyget som vägen framåt för vattenskotrar:

Med eldrivna ECO-Jet visar svensk E-Watercraft vägen för framtidens vattenskotrar. En ultralätt vattenskoter med en vikt på bara 40 kilo (+ 25 kg batteri), som kan bäras av två personer är billig att köra, driftsäker och dessutom till ett humant pris.

Bland tillbehören i B-hallen var det Alpha Performance från Raymarine som imponerade mest av allt. En serie displayer som enligt juryn innebär nya prestandanivåer för såväl familje- som kappseglaren:

”Raymarine Alpha displayer innebär en ny prestandanivå för instrument i familje- och kappseglingsbåtar. De ljusstarka och flexibla skärmarna ger snabb avläsning även på avstånd och är bra för montering på masten eller i en instrumentpanel.”

Slutligen fick Ältabaserade Zparq pris som Årets Hållbara Produkt med sin slimmade elektriska aktersnurra Z10. Juryns motivering hittar du nedan tillsammans med ett inslag från vår Elbåtsmässa där du kan höra än mer om denna spännande nya produkt.

”Det svenska startupföretaget Zparq har utvecklat världens mest kompakta elutombordare för mindre båtar och jollar. Zparqs unika kylningsteknik gör att det trots ett kompakt format går att få ut överraskande hög effekt i motorn. En vinst för miljön – och för den som är trött på att släpa runt på tunga utombordare.”