Nya båtar, båtprylar och sportfiske på Allt för sjön

Gott om nya båtmodeller. Men också en rad helt nya båtmärken. Och så förstås – en uppsjö av surfbrädor, kajaker, jollar och vattenskotrar, sjökläder och teknik. På torsdag öppnar båtmässan Allt för sjön.

Premiarer_pa_Allt_for_sjon
Gott om nya båtmodeller. Men också en rad helt nya båtmärken. Och så förstås – en uppsjö av surfbrädor, kajaker, jollar och vattenskotrar, sjökläder och teknik. På torsdag öppnar båtmässan Allt för sjön.

Targa 32, Grandezza 30 CA, Windy 34 Alizé, Galeon 400 Fly och Aquador 250 HT. Men också Iron 827 Coupé, Ryds 650, Seastorm och Delta 48 Coup. Det är bara några exempel på båtar som visas upp på båtmässan Allt för sjön för första gången.

Surfbrädor, kajaker, jollar…

Vidare utlovas allt från segel- och motorbåtar, surfbrädor, kajaker, jollar och vattenskotrar till utrustning, kläder och ny teknik. Besökare kan också ta del av tips från proffsen, träffa charterbolag och båtuthyrare, ta del av intressanta föredrag, prata med representanter från klubbar, föreningar och utbildningsföretag.

Targa, Galeon och Grandezza…

Som vanligt dominerar motorbåtsutställarna och i år finns en del helt nya utställare och nya båtmärken på plats. Här finns allt från mindre instegsbåtar till riktigt stora nyheter. Medverkar gör finska Targa med tre båtar, varav Targa 32 premiärvisas, Galeon med sin innovativa 400 Fly och Grandezza med sin nya Grandezza 30 CA.

Nya Askeladden C70R

Marindepån visar över 35 båtar i sin stora monter och premiärvisar Askeladden C70R . Även Nimbus Group, med varumärken som Alukin, Nimbus, Bella, Falcon, Flipper och Aquador, med premiär för 250HT. De satsar stort och har en monter på över 900 kvadratmeter för sina varumärken, inklusive Axopar. Windy visar två nya båtar och Westline presenterar även de två modeller.

Det bästa av Ted Mannerfelt

Andra varumärken som medverkar är Delta, Arronet, Glacier 48, Marstrand Yacht med Cormate, Askeladden, Iron, Highfield, Sea Ray och premiären för Hydrolift X32 DC. Yachtdesignern Ted Mannerfelts premiärer är Delta 48, Iron 827 Coupé, Ryds 650, Seastorm och den helt nya Mantaray.

Elbåtar i tiden

De senaste åren har användningen av elektriska framdrivningssystem i båtar tagit fart ordentligt. Nya framsteg inom batteriteknik och elmotordesign i kombination med mer effektiva skrov och utvecklingen inom bärplansteknik snabbar på utvecklingen. Fler båtar med bärplan, till exempel Mantaray, och nya elbåtsaktörer växer fram. Bland elbåtarna på plats visas flera för första gången på Allt för sjön. Några av båtarna som besökarna kan se är X Shore, Candela, Hwila, Strana samt elmotorer från ePropulsion, Evoy och Mercury.

Hissa segel

Intresset för segling fortsätter att öka och framtidstron är stark. Det märks inte minst genom våra aktiva svenska varv. På plats finns bland annat Arcona och Beneteau, olika jollar, sportbåtar, e-foilbrädor, vindsurfing och aktiva klassbåtar. Segelmakarna är väl representerade och redo att både komma med tips och bjuda på samlade erfarenheter. Här finns även charterbolag. I år har den populära seglingsbassängen praktiskt nog integrerats i seglingsavdelningen. KSSS kommer bland annat att visa sin bredd från ungdom till OS-elit, Gotland Runt och kommande arrangemang 2023, bland annat EM i 29’er. Dessutom den helt nya Stadshusregattan för att fira Stockholms stadshus 100 år.

Frosseri i träbåtar

Omtyckta Classic Boat Show visar i år en gedigen samling av kulturskatter, av både segel- och motorbåtar. Årets teman är något förenklat ”kanotens historia” och ”jubileerna”. Motor Yacht Society (MYS) ställer ut tio utvalda och unika motorbåtar. Här kan besökarna även spana in vackra Mälarbåtar, Skärgårdskryssare och Rivor. Vid östra entrén väntar en spännande installation i form av den klassiska båten ”Raket” med syftet att lyfta fram frågan om svenska klassiska båtar som ett immateriellt kulturarv.

Tema Östersjön

I år är det olika dagsteman och ett genomgående tema – Östersjön. Torsdag den 9 mars startar KSSS med sitt populära Seglarforum. Den första publikhelgen bjuder på föredrag om äldre båtar, båtliv i allmänhet och segling som sport. Andra helgen har Östersjön och äventyr på sitt program. På lördagen den 19 mars firar Svenska Kryssarklubben 100 år med föredrag från scenen.

Två helger i rad

Allt för sjön går för första gången under två långhelger, första helgen är 9–12 mars och går då parallellt med Antikmässan, andra långhelgen är 16-19 mars och arrangeras då parallellt med Sportfiskemässan. För mer information besök www.alltforsjon.se

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

Fler frestelser på Allt för sjön:
Nya båtar, båtprylar och sportfiske på Allt för sjön
X Shore 1 – hårt prispressad och eldriven familjecruiser
Stockholms Båtsnickeri bygger ny Andunge i mahogny
Glacier 48 – lyxbåt i aluminium visas på Allt för sjön
Fugu 30 – ny tuff svensk RIB för hårda tag
Aquador 250 HT – hardtopbåt för nordiska förhållanden