Ny toppmodell från Candela – det får du för en extra miljon

Guldtrim, gråa fribord och uniforma tyger av marinkvalitet. Uppstickaren Candela tar samarbetet med elbilstillverkaren Polestar till nästa nivå och lanserar en kollaboration i skandinavisk design. Tillvalspaketet kommer däremot med en rejäl prislapp.

Candela-Polestar-trim-modell-miljon
Friborden har fått en ljusgrå ton i kontrast till den vita som är standard.

Svenska Candelas samarbete med biltillverkaren Polestar är inte något nytt. I januari meddelade de båda företagen som existerar någonstans mellan tech- och transportbranschen att alla versioner av Candelas C8 kommer att förses med batterier från samarbetspartnern Polestar.

Kombinationen mellan en elektrisk drivlina, Candelas foilsystem och Polestars batteribank ska ge en, enligt Candela själva, omatchad prestanda, räckvidd och fart bland eldrivna båtar.

Nu tar de båda bolagen nästa steg tillsammans.

Inom kort lanseras Candela C8 Polestar edition, en båt som kan efterliknas med topptrimmade bilar där alla tillvalsrutor kryssats för.

– Designen är vad man kallar “highest trim” och är definitivt den snyggaste båt vi lyckats få ihop hittills, säger Mikael Mahlberg, kommunikations- och presschef på Candela.

Läs även:
Candela tar in 210 miljoner – Stockholm först med nya färjan
Elbåten Candela + Polestar = bättre räckvidd och snabbladdning
Svenska X Shore kammar hem mångmiljoninvestering
Foilande elbåten Candela C-8 utsedd till årets båt
Candela C8 Center Console – ny svensk elbåt med sikte på USA

Miljondesign

Skrovet, batterier och driftsystem är dock desamma som i Candelas vanliga version av C-8:an. Den nya versionen är snarare något för den som uppskattar det estetiska. Formgivningen, interiören och färgvalet har gjorts i samråd mellan Polestars och Candelas designteam och ska ge ett intryck av skandinavisk minimalism och lyx. I övrigt är det inte så mycket som skiljer de båda åt – förutom prisskillnaden på dryga 800 000 kronor innan moms eller en miljon därefter.

– Här på Candela är vårt främsta fokus att tillverka båtar som är mer tilltalande i alla avseenden. Jag är därför mycket glad över samarbetet med Polestars briljanta designteam och över C-8 Polestar edition, skriver Gustav Hasselskog, grundare och vd på Candela.

Vad gäller utseendet på Candelas nya topptrimmade daycruiser får bilderna nedan tala för sig själva.