Häpnadsväckande hemmarenovering på 14 minuter

Under fyra månaders tid slet youtubern Theo som står bakom kanalen Bebeau Zap med ett renoveringsprojekt som många skulle kalla utdömt redan innan första panelen rivdes ner. Timmarna har varit många och missödena likaså men resultatet är minst sagt slående.

renovering-av-lite-motorbat
Tolv avsnitt, fyra månader, nu nedkortat till fjorton minuter. Se klippet!

Många är de som drömmer om att renovera upp ett gammalt vrak till toppskick. Vissa tror att de ska kunna spara en slant, andra tror sig kunna tjäna en hacka, men de flesta förstår att det kommer att ta såväl mycket tid som pengar. Något som Theo själv blivit varse om.

Även om renoveringsarbetet gått förhållandevis fort och varit ett roligt och lärorikt åtagande erkänner Theo att det också varit en rejäl utmaning. När han köpte båten hade han ingen tidigare erfarenhet av varken båtar eller båtliv. Det enda sättet att bli färdig var att lära sig under tiden renoveringen pågick.

Se även:
M/Y Raket – ”Världens vackraste Petterssonbåt”
Från liv- till fiskebåt – extrem hemmarenovering
Köpte husbåt genom Facebook – se härliga förvandlingen
Micke Leijnegard – hjälp jag har fått en träbåt!

I videon kokas de fyra månaderna ner till endast fjorton minuter. Materialet i sig kommer från de tidigare 12 avsnitten som även de finns uppladdade på Youtube, dessa går att hitta här.

Båten – en Skagit 16 – är en liten sportbåt av amerikansk modell. När Theo kom över den var den i ett synnerligt sorgligt skick. På friborden växte mossa, delarna av inredningen som fanns kvar var bara att slänga på tippen, och akterspegeln saknades det motor. Durken behövde rivas ut och all hela båten sprutlackeras.

Var det värt det? Se filmen och bedöm själv!