Köpte husbåt genom Facebook – se härliga förvandlingen

husbåt-renovering-fiske-stolle-youtube
Mycket jobb har gjorts, nu återstår bara sista biten innan Andrew Oswalt kan sjösätta husbåten Itty Bitty.

Fix, fiske och galna upptåg. Andrew Oswalt har tagit sig an en nära förfallen husbåt. Trots motgång efter motgång börjar han nu se slutet på projektet.

Det är inte första gången Hamnen skriver om youtube-kanalen AYO Fishing och Andrew Oswalts upptåg. Nyligen bestämde sig denna excentriske sportfiskare för att köpa en livbåt för 64 personer som tidigare huserat på en oljerigg i Mexikanska golfen.

Men livbåten är bara varit ett av många projekt som Anders pysslar med. I oktober 2021 köpte han husbåten Itty Bitty som han sedan dess renoverat. Nu står husbåtens inredning näst på tur.

Ett steg fram – två steg bak

Som med många andra båtprojekt löser Andrew Oswalt ett problem för att under arbetets gång hitta ytterligare två. Med hjälp av vänner har han lyckats modellera upp en inredning men när denna väl ska komma på plats inser han snabbt att varken väggar eller tak är tillräckligt stabila.

I videon länkad i slutet av artikeln påbörjar Andrew arbetet med att få bättre styrsel i strukturen med hjälp av allt från epoxi till expanderande skum. Om han lyckas? Det åter står att se!

Se hela följetången

Nu närmar sig en faktiskt sjösättning men vägen dit har varit lång. På AYO-Fishing kan man kunnat följa allt från utbyte av akterspegel, byggandet av en trailer och hur man hänger på en 150 hästars utombordare.

Är Andrew Oswalts stil lite för fartfylld? Då kanske du istället skulle läsa om och börja följa Paul och Anthony som sålde sitt hus och nu lever sina bästa liv på en engelsk kanalbåt.

Husbåten är bara ett av många gamla upptåg och renoveringsprojekt som Andres Oswalts håller på med.