Från liv- till fiskebåt – extrem hemmarenovering

Andrew Oswalt från Youtube-kanalen AYO Fishing har tagit sig an ytterligare ett projekt. Denna gången ska han renovera en gammal livbåt från Norge. Hittills är han i det tidigt skede men det hindrar inte den excentriske amerandrew-oswalt-livbat-renovering-stolleprovikanen från att drömma stort.

andrew-oswalt-livbat-renovering-stolleprov

Vi på Hamnen har tidigare berättat om AYO Fishing och de galna upptåg som Andrew Oswalt gör på sin Youtube-kanal. I en tidigare del har vi fått följa med renoveringen av en gammal livbåt han köpt till ett vrakpris.

Trots att båten stått på torra land i många år verkar den både hålla tätt och dessutom ha en motor som knackar på med ett obetydligt antal gångtimmar. De igenkärvade luckorna, och skadorna i färgen är också problem som inte behöver vara allt för tidskrävande eller svåra att åtgärda.

Tanken är att båten ska bli den ultimata platsen för en fiskenörd som Andrew själv att bo och leva på under längre fisketurer. Livbåten är visserligen klassad för att kunna ta hela 64 passagerare men enligt OSwalt själv lär de aldrig vara fler än en handfull ombord.

Se även: 
Köpte husbåt genom Facebook – se häftiga förvandlingen
Renovering – han köpte en livbåt till vrakpris
Gammal livbåt förvandlas till energisnål bobåt för långtur!

Mycket jobb framför sig

Men innan livbåten är redo för att tas ut på fisketurer behöver den inredning; och innan den kan få inredning insatt behöver den städas. Beväpnad med sprayflaskor, renogöringsmedel och klorin ger sig Andrew i kast med mögelsporerna som bildats på skotten. Den gråa mattan som täcker durken ska även den bort och därunder får han sig en positiv överraskning.

De strukturella skadorna i durken visar sig bara vara rutten plywood och inte en del av den bärande konstruktionen. Efter en tur till tippen och lite mer städning ser durken så nära ny som det går på en livbåt av likvärdig ålder.

Men efter lite färg blir resultatet verkligen något värt att se!