Hemmaseger för 11th Hour Racing – spännande etapp väntar

Det blev en hemmaseger för 11th Hour Racing Team när lagets IMOCA 60 seglade in i Newport under onsdagen. Glada miner och jubel från de mötande båtarna när det amerikanska laget avslutade det fjärde benet på topp.

11th-hour-racing-vinst-newport-the-ocean-race
Efter 17 dygn seglade det amerikanska laget in i hemnationens främsta seglingsstad. Där möttes de av jubel och glada miner från samtliga åskådare och mötande båtar.

Det var en kamp in i det sista men i slutändan vann ändå 11th Hour Racing Team över Team Malizia. När laget lade till i den amerikanska seglarstaden Newport var de inte bara vinnare av det fjärde benet. De var även först in i hamn i staden där de har sin bas och sitt hem,

– Denna vinsten betyder otroligt mycket för oss. Allt handlar om tajming och att få detta resultatet, på denna etappen, där vi kommer hem till Newport känns helt otroligt. Alla i laget har gjort sitt jobb och gjort det på topp. Det känns bra att se alla båtar på vattnet och alla människor som står i land för att välkomna och dela segern med oss. Vi är så tacksamma för allt stöd och att vi lyckats ta hem den här segern för alla, säger Charlie Enright, skeppare ombord på 11th Hour Racing Team.

Men det var inte bara varit slör, sköna brisar och söndagssegling. Under de 17 dagar som etappen tagit båtarna från Itajaí till Newport har lagen behövt gå igenom flertalet vädersystem. Vädersystem som bjudit på allt från stiltjebälten till riktig hårdvindssegling.

Endast två dagar innan målgången möttes laget av en storm som till och med den rutinerade Amory Ross, reporten ombord på båten, beskrev som skräckinjagande.

Ödmjuka andraplatstagare

Vinsten var dock marginell över det tyska laget Team Malizia som bytt ledningen med den vinnande båten 12 gånger under etappen.

– Det har varit ett fantastiskt ben med nära racing under hela etappen vilket vi alltid tycker är roligt och som sätter goda förutsättningar för de kommande sträckorna, säger Team Malizias skeppare Will Harris.

Läs även:
Ännu ett mastbrott i The Ocean Race – etappens andra
Trots motgångarna – Team Malizia vinner tredje etappen
Olycka i The Ocean Race – hjärnskakning på Södra Oceanen
Mastbrott i The Ocean Race – ledarbåten tvingas gå till hamn

Och spännande kommer det onekligen att bli. Den totala poängställningen just nu har fortfarande Team Holcim PRB på topp. Detta trots uteblivna poäng i fjärde etappen efter ett mastbrott par dagar efter avfärden från Itajaí. De tre topplaget har nu bara en poäng som skiljer dem åt när det fjärde benet över Atlanten börjar på söndagen den 21 maj.

Ett dygn efter den tajta målgången gick även Biotherm in i mål och knep således tredjeplatsen. GUYOT environnement – Team Europe altar sig just nu framåt efter deras mastbrott tidigare i veckan.

Mer om The Ocean Race hittar du här!