Gotland Runt – viktigt med bra mat under racet

“Chinese Death Roll” med en skvätt ostkräm. Det är maten som håller besättningen alert på Swan 55:an Luna i Gotland Runt. Se in slaget!

När moder natur jonglerar med båten så är det så lagom muntert att stå vid spisen. Det gäller det att maten är lättlagad, ger bra energi och att den inte triggar magen att vända sig när sjösjukan hänger i luften.

Rutinerad debutant

Skippos Claes Olivecrona får ett snack med kocken Edward Wistedt på Swan 55:an Luna. En man som visserligen gör sin debut i Gotland Runt men som kan sin sak i köket.

– Det är som att laga mat i en berg-och-dalbana. Här kokar vi kaffe, ägg och värmer grejer i ugnen. Inget fine dining – men det ska funka när det gungar, säger Edward vid sin kardanupphängda spis.

Chinese Death Roll

Därav namnet på wrapen. Chinese Death Roll är, enkelt förklarat, när båten pendlar okontrollerat i undanvind och till slut lägger sig på sida.

Till dagens wrap har Edward tagit fram sin egen ostkräm – ett kärleksbrev till den lagrade prästosten, uppblandad med färskost för krämighet och hållbarhet. Men också rostbiff, potatis och saltgurka.

Mat som mildrar sjösjukan

– Jag har försökt tona ner smakerna. Inte för starkt, inte för mycket rå lök eller vitlök. Milda smaker. Snälla rätter är vad som gäller.

Se inslaget!

Många har läst

Gratistester – se dem här!

Snart är det sommar!

Skippo Upptäcker

Vintern – årets bästa tid för båtfix!

Hållbarhet & miljö