Skippo testar

Terhi 450 – snurrebåten med nästan alla rätt

Liten, lätthanterlig och stabil. Men samtidigt bärig, praktisk och rymlig. Det är inget dåligt betyg på en snurrebåt som egentligen bara har en riktig svaghet. Se testen!

En allt för låg och kryckig sittställning när man ror. Så sammanfattar vi båtens allra svagaste sida. Vill man kunna ro på ett värdigt sätt får man välja en annan båt. I övrigt är Terhi 450 något av en fullträff gällande det mesta. Ta bara en sådan sak som stabiliteten. Eller de många och mycket väl genomtänkta stuvfacken. Det är bara två saker som får Terhi 450 att skilja sig från mängden snurrebåtar.

Se också:
Sandström 460 Classic – första intrycken från testen
Sandström 460 Classic – test av snurrebåt med oanade fartresurser
Terhi 400 – första intrycken av testen
Terhi 400 – snurrebåten som tål allt och lite till
Test: Terhi 445 – båttestaren Kapten Franz är tillbaka

Förutom att två vuxna personer kan röra sig ledigt ombord, utan att tänka på var man sätter fötterna, så finns alltså stuvfack för allt som man kan tänkas vilja förvara och transportera. Låsbara sådana, men också ett fack för årorna som ligger säkert utan att fara omkring vilket annars är brukligt. Inte mist under Hamnens sjövilda tester.

Regn- och självläns

Vidare noterar vi finesser som en fisksump och en kombinerad regn- och självläns i en och samma funktion. Brukligt är annars att mindre båtar bara har det förstnämnda. En vanlig missuppfattning är också att regnläns och självläns skulle vara samma sak men det finns en skillnad. Regnlänsar tömmer båten på det mesta av regnvattnet när den ligger stilla. Självlänsar tömmer båten på allt vatten men kan bara öppnas under körning för att att inte vatten ska tränga in.

Smart med bara rorkult

Så fortsätter det med många snitsiga finesser. Allt toppat med fina köregenskaper där vi slår ett slag för att fundera ett extra varv innan man utrustar en liten båt med en skrymmande styrpulpet. En modern snurra med rorkult och inbyggd trimfunktion och rorkult bjuder en väl så stark upplevelse. Både när det gäller körglädje som komfort.

Testar gränserna

Med detta sagt släpper vi lös Hamnens utsända reportrar som tidvis kör båten som normalfuntade människor. Men som också testar gränserna.

Häng med!

Äger du en Terhi 450?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!