Sandström 460 Classic – mycket körglädje i liten snurrebåt

Föga anade Hamnens utsända reportrar att testen av en liten snurrebåt skulle bli en av de allra mest minnesvärda på länge. Här är första intrycken av Sandström 460 Classic.

Sandstrom_460_Classic_inledningsbild
Sandström 460 Classic är en ovanligt pigg och ros,ig snurrebåt.

Stora båtar i all ära men när det kommer till renodlad körglädje, närhet till naturen och ett bekymmersfritt båtliv så är små båtar att föredra.

Är det inte så du brukar säga, Gustav Morin?

– Jo, absolut och Sandström 460 Classic inget undantag. Faktum är att jag håller den testen som en av de mest minnesvärda på länge.

På vad sätt?

– Den är liten, behändig, befriande okomplicerad och alldeles förbaskat kul att köra med sin rorkult. Det ger en intensiv närkontakt med naturen och elementen som är svårt att sätta fingret på.

Och så var den övermotoriserad?

– Ja, den var litet extra pigg med sina 30 hk. Egentligen är den ju bara godkänd för upp till 25 men den inbjuder till lite lagom buskörning oavsett. En riktig piggelin. Stort plus också för elstart och powertrim på en sådan här motor.

Men egentligen är väl Sandström 460 Classic en riktig bruksbåt?

– Ja, eller jo… En bad-, fiske- eller stugbåt. Kalla vad du vill. Den kan mycket och har också en liten köl som gör den föredömligt kursstabil. Inte minst när man ror den. På så sätt är den bättre än bättre än till exempel Terhi 450 (testad på Hamnen under namnet Terhi 445) som är allt för bred och trög för att kunna ros någon längre bit.

Skippo testar den lilla mångsidiga snurrebåten Sandström 460 Classic.

När fick vi se rodd i en test på Hamnen senast?

– Det är oklart men det hör i alla fall inte till vanligheterna.

Vad mer kan du säga om Sandström 460 Classic?

– Jag återkommer med mer i testen som publiceras inom kort. Då hoppas och tror jag att följarna får lika roligt som vi hade när vi testade Sandström 460 Classic, avslutar Gustav Morin.