Skippo testar

Faster 570 CC – full fart med förnuftig styrpulpetbåt

I grunden en grå, rå och ganska tråkig bruksbåt. En närmare granskning avslöjar dock att Faster 570 CC har några oväntade finesser och egenskaper. Se testen!

Låt inte Fasters ganska torra framtoning lura dig. Bakom den präktiga fasaden finns det ett och annat att upptäcka. Något som Hamnens utsände också gör under en dags hårdkörning utanför Helsingfors.

Se också:
Faster 570 CC – första intrycken från testen

Ta bara en sådan sak som modulsystemet och att man kan få båten som man vill när det gäller inredningen. Får det till exempel lov att vara en, två eller många tofter att sitta på och förvara prylar i? Är kanske så mycket fri durkyta som möjligt ändå att föredra?

Kan lite av varje

Faster 570 CC kan med andra ord anpassas för frakt, sportfiske, utflykt eller vad det än må vara som står närmast på dagordningen. Må vara att den likväl och i alla lägen kommer att uppfattas som mer praktisk än flärdig.

Håller ihop

Det är också anledningen till att Faster tenderar att falla yrkesfolk på läppen. Båten levererar utan att kräva någonting nämnvärt tillbaks av vård och underhåll och som förare kan man vara ganska yvig i sin behandling utan att känna att något ska gå sönder.

35 friska knop

Med en Honda 115 hk på akterspegeln kommer man ledigt upp i 35 friska knop även om båten trivs som bäst i trakterna kring 25 knop. I det senare fallet stannar också förbrukningen på fullt godkända 0,7 liter bensin per sjömil.

Svarar på trim

Med detta sagt levereras också nästa lilla överraskning. Faster 570 CC är betydligt mer temperamentsfull i sitt uppträdande än förväntat. I klartext innebär detta att den kommer med en skaplig portion körglädje och som förare får man tydliga gensvar när man finlirar med ratt, trim och reglage. Av samma förtjänar båten också bättre stolar än de som skickas med som original.

Inga stora överraskningar

Men mest av allt är Faster 570 CC ändå en stryktålig slitvarg, laståsna och trotjänare. En båt som levererar när helst inte isen ligger för tjock. Och som gör det med den äran utan vare sig positiva eller negativa överraskningar.

Se testen!

Äger du en Faster 570 Cc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!