Skippo testar

Capelli 430 Tempest – det trailerburna båtlivet

Stor bärighet och förvånande trygga sjöegenskaper. Gott så, men mest av allt imponerar Capelli 430 Tempest med sin enkla hantering. Se testen!

Att just en RIB fick spela huvudrollen under Hamnens reportageserie ”Upptäcktsresan Gotland” är förstås inte konstigt. Fattas bara när hela idén gick ut på att upptäcka såväl havet som landbacken. Eller att upptäcka det trailerburna båtlivet, om man så vill.

Upptäcktsresan Gotland (fyra delar):
1: Upptäcktsresan Gotland – vackert så att man kräks
2: Vi upptäcker Fårös okända skatter med en liten motorbåt
3: Med egen liten båt till Stora Karlsö och Grå gåsen
4: Ett mäktigt avslut

Vad passar då bättre än en båt som är föredömligt enkel att sjö-, torrsätta och att dra på trailer? Till detta kommer sjöegenskaper som imponerar – och som gör att man faktiskt kan åka på öppet hav på ett säkert sätt.

Riktig styrpulpet

När så fyra dagars intensivt RIB- och bilåkande skulle sammanfattas så fick Capelli 430 Tempest höga betyg. Inte minst för att man har begåvat den med en styrpulpet värd namnet som även fungerar när man vill stå upp och köra. Något som alls icke är självklart i dessa sammanhang.

Rimliga kostnader

Med konceptet ”liten RIB” kommer också fördelar som måttlig förbrukning, skapligt inköpspris och låga driftskostnader och enkel hantering. Speciellt om man förvarar båten hemma i garaget eller på tomten.

Inte bara ros

Därmed inte sagt att Capelli 430 Tempest går fri från plumpar i testprotokollet. Det finns en del som med ganska enkla medel hade kunnat göras bättre.

Se testen!

Äger du en Capelli Tempest 430 Swe?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!