Skippo testar

Jeanneau Merry Fisher 795 – hyttbåt på flyande franska

Rak och enkel layout, stora lastytor, breda gångbord, skyddande hytt och en hög stäv som motar elaka brottsjöar. Jeanneau Merry Fisher 795 Marlin har allt som skapar en fransk sportfiskebåt. Frågan är bara vad den gör här? 

Franska hyttbåtar som till exempel Jeanneau Merry Fisher 795 Marlin borde inte kännas främmande.

Tvärt om. För i våra nordiska lanserade Targa en hyttbåt redan i början på 80-talet som skulle komma att bli början på en makalös hytthysteri.

Snart nog fanns nordiska varianter av dessa advokatjeepar, korvkiosker, planande skithus – kärt barn har många namn – med etablerade märken som Sargo, Nord Star och många fler.

Franska varianter

För tiotalet år sedan startade också franska Jeanneau en framryckning i Norden med  sin Merry Fisher–serie. Alltså med båtar som på håll är förvillande lika de hyttbåtar som vi nordbor är vana vid. Men som ändå inte har träffat båtfolksjälen i våra trakter på samma övertygande sätt ännu.

Här testar vi en fransk variant med det evighetslånga namnet Jeanneau Merry Fisher 795 Marlin och frågar oss hur denna franska hyttbåt egentligen trivs på våra breddgrader.

Häng med!

Jeanneau Merry Fisher 795 Marlin

Längd ö a: 7,17 m
Längd v l: 6,98 m
Bredd: 2,80 m
Vikt utan motor: ca 1 750 kg
Rek. motorstyrka: 150-320 hk
Motor i test: Yamaha 150 hk
Bränsle: 280 liter
Vatten: 100 liter
Mer info: www.yamaha-motor.eu

Äger du en Jeanneau 795 Merry Fisher Marlin?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!