Skippo testar

Ockelbo B25 CAB – äventyr, sport och komfort!

Det gäller att stå ut med sittkomforten bak i hytten. I övrigt är hyttbåten Ockelbo B25 CAB en äventyrsracer med stor potential. Se testen!

En arbetsbåt med inslag av fritidsbåt. Det är grunden. Men för den som är lagd åt det sportiga hållet kan detta också vara en plattform för äventyr. Oavsett vad så kammar Ockelbos största och nyaste hyttbåt hem pluspoäng för sitt lugna och självklara temperament i sjön liksom för förarplatsens utformning. En förarplats som i stort sett har alla rätt.

Se också:
TEST: Ockelbo 21 CAB – fri från krusiduller!
Ockelbo B21 – in i värmen

Frågan är ändå om det inte är rymden inne i hytten som imponerar mest då båten ledigt sväljer åtta personer utan att det känns trångt. Gott om svängrum har man också på lastytorna såväl framför som bakom hytten.

Funktion före flärd

Vidare har Ockelbo B25 CAB en befriande sansad design där funktion går före flärd, vilket hör till ovanligheterna när det gäller hyttbåtar i aluminium. Samtidigt ser den särdeles tuff ut.

Stolt hållning

Sist men i inte minst, och apropå lugnt temperament, så noteras också en ovanligt upprätt hållning och en härlig förutsägbarhet i skarpa girar såväl som i stökig sjö.

Hamnens testlag fick möjlighet att både köra på plattvatten och i rejäla dyningar längs Höga kusten, utanför Örnsköldsvik. Se videon i början av artikeln när vi testar!

Kort sagt – vi har att göra med en mångsidig arbets-, fritids-, och äventyrsracer med flera ess i rockärmen.

Hamnen.se är först ut av alla journalister att testa Ockelbo B25 Cab och fick möjlighet att köra en båt med en Yamaha V6 på 225 hk och en annan med Mercurys moderna V8 på 300 hk. Som vanligt när det gäller utombordare så finns det ingen vettig avgasrening. Så på den punkten blir betyget som vanligt grovt underkänt. Men vad gäller ljudvolym, komfort, acceleration och allmänt behagligt uppträdande en klar vinnare.

Se testen!

Äger du en Ockelbo B25 Cab?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!