Skippo testar

Faster 625 SC – välbalanserad båt i plast och plåt

Rubriken syftar på köregenskaperna. Men också på det sätt som Faster 625 SC balanserar mellan att vara en stryktålig grovis och bekväm familjebåt. Se testen!

Man kan förstås ha åsikter om linjespelet, om vindrutan som är sju resor mer funktionell än snygg. Skippos Gustav Morin tvekar inte ett ögonblick när han kallar hela arrangemanget för ladugårdsvägg. Men det visar sig snart att rutan, så högrest den är, har sina klara fördelar. Och att Faster 625 SC har flera föredömligt praktiska lösningar på samma tema.

Grovis i grunden
Men så är det också en arbetsbåt i grunden. En arbetsbåt som har förfinats och garnerats med sådant som tillverkaren tror och hoppas ska falla vanligt båtfolk på läppen.

Ta till exempel alla stuvutrymmen som både är funktionella och många till antalet. Eller pulpeterna som är rotationsgjutna i polyuretan och därmed både superstarka och lätta. För att nämna en del…

Den bara är
Sist men inte minst balanserar Faster 625 SC på gränsen mellan att vara en genomtrygg transportbåt och en rivig racer med sina köregenskaper som varken överraskar positivt eller negativt.

Se också:
Faster 545 CC – laståsnan som hänger läpp!
Faster 495 – fräck finsk uppstickare.
Faster 635 CC – råbarkad finsk grovarbetare.

Faster 625 SC

Längd: 6,25 m
Bredd: 2,35 m
Vikt (utan motor): ca 840 kg
Rek. motorstyrka: 115-150 hk
Bränsle: 140 liter
Antal personer: 10
Pris (med Honda 150 hk): 499 900 kr
Mer info: www.faster.fi/fi-se

Äger du en Faster 625 Sc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!