Faster 635 CC – råbarkad finsk grovarbetare

Är du ute efter en glassig solskensracer? Då är detta fel båt. Vill du däremot upptäcka skärgården i ilfart, både till sjöss och på land, så är Finska Faster 635 CC svårslagen. 

Mitt i den gamla bruksorten Mariefors strax norr om Helsingfors bygger familjeföretaget Juha Snell OY bruksbåtar till polisen, kustbevakningen, hantverkare, dykare, sportfiskare, oljesanerare och andra som behöver riktigt slitstarka båtar. Båtar som är fula redan från början. Som man inte behöver vårda eller putsa. Utan som bara levererar utan att kräva något tillbaka. I alla väder.

En sådan – och det nyaste tillskottet i modellprogrammet – heter Faster 635 CC och beskrivs enklast som en planande plattform för transporter av allt möjligt och omöjligt mellan öar. På ovansidan av relingen finns av någon märklig anledning en nätt liten lackad yta som skulle kunna repas och bli ful. Men i övrigt är såväl skrov som däck i kraftigt dimensionerat aluminium med grovt halkskyddade gångytor.

Genom att den är flatbottnad och därmed också bred, bärig och rymlig så kan den lasta upp till tio personer och därtill ytterligare 350 kilo packning med bibehållen planingsförmåga. Ändå är den inte längre än en Buster XXL (6,35 m). En fällbar ramp gör det också möjligt att köra ombord en fyrhjuling. En lockande tanke om man drömmer om en helt och hållet motorburen expedition i skärgården på land och vatten.

På listan över tillbehör finns allt från extra förvaringslådor och bänkar till spöhållare och akterkapell att komplettera med.

Faster 635 CC

Längd: 6,35 m
Bredd: 2,35 m
Vikt utan motor: 835 kg
Rek. motorstyrka: 115–150 hk
Bränsle: 140 L
Antal pers: 10 + 315 kg packning
Pris: Ej klart
Mer info: www.faster.fi

visas vinjett 490x100